+ mer
Varenr: 12182301 Dom. Chante Alouette Cormeil 2002 Foto: Svein Lindin

Drikkbarhet kontra samlermani

Moden Bordeaux har et rykte på seg for å være dyrt. Det ryktet stemmer til et viss grad, men det finnes habile vinkjøp å gjøre. Selv på modnet hverdagsvin.

Domaine Chante Alouette Cormeil fra Saint Émilion i Bordeaux har drevet økologisk i en årrekke, men ble sertifisert i 2018. Produksjonen er liten – cirka 42.000 flasker i året fra 11 hektar med vinmarker vitner om en eiendom hvor alle druer håndplukkes for å oppnå best mulig resultat. Drueblandingen er 65% Merlot, 20% Cabernet Franc og 15% Cabernet Sauvignon. Prisen på 350 kr reflekterer et røverkjøp. Vinen egner seg ikke for videre lagring, men kobler du på en oppskrift med lammecarré med sjysaus, får du et flott høstmåltid med moden vin.

Varenr: 12182301
Dom. Chante Alouette Cormeil 2002
Middels rød farge med brunlig kant. Utviklet aromabilde med plomme, røde bær, tobakk og seder på duft og smak. Modne tanniner og fin syrlighet preger ettersmaken.
Passer til: Storvilt, lam. Pris:
350 kr (bestilling)
Poeng: 87
Importør: AMKA

Varenr: 12182301 Dom. Chante Alouette Cormeil 2002

Drikkbarhet kontra samlermani

For vininteresserte som har blitt “oppfostret” på eksklusive rødviner, store vinslott og fransk rødvin, finnes det ingen vei tilbake. Det finnes alltid en årgang som imponerer mer på smak, og samlemanien går utover drikkbarheten en vin faktisk bør ha. Drikkbarhet? Tygg litt på det ordet. Drikkbarhet er vin som du drikker for å nyte smaken, uten å tenke på noe annet enn hva det gir deg av smak akkurat der og da. Selv om Bordeaux lager noen av de mest fornemme rødvinene i verden, er Bordeaux er mye mer enn bare det eksklusive.

Vin