+ mer
Ukens vintips: Varenr: 11382201 Dom. Montirius Côtes-du-Rhône La Muse Papilles 2019 Foto: Svein Lindin

Flott hverdagsvin fra Rhône-dalen

La Muse Papilles er essensen av en god hverdagsvin. Lettdrikkelig og matvennlig rødvin.

Høsten er i anmarsj, og det er tid for å nevne gode rødviner i ukens vintips. Ekteparet Saurel har siden 90-tallet vært pionerer i økologisk og biodynamisk drift i Rhône-dalen. Deres rødvin La Muse Papilles er et godt eksempel på en hverdagsvin som rett og slett smaker veldig godt. Ypperlig til viltgryter med fløtesauser og er best i store glass, litt avkjølt.

Varenr: 11382201
Dom. Montirius Côtes-du-Rhône La Muse Papilles 2019
Middels blålilla farge. Blåbær, mørke bær og urter på duft og smak. Ren fruktkonsentrert vin med balanserte tanniner og frisk syrlighet. Server avkjølt i store glass.
Passer til: Lam og sau, storvilt, lam.
Pris: 204,– kr (bestilling) Poeng: 87
Importør: House of Wine

Ukens vintips: Varenr: 11382201 Dom. Montirius Côtes-du-Rhône La Muse Papilles 2019 Foto: Svein Lindin

Vingården Montirius ligger sør i Rhône-dalen i Sarrians, ikke langt fra byen Orange. Gjennom 5 generasjoner har Montirius blitt en produsent som har satt spor etter seg. Først som flinke druedyrkere og deretter som toneangivende produsenter av biodynamiske viner. Franskfødte Eric Saurel og hans kone Christine tok over i 1986, men drømmen var å drive under eget navn og etikett. Familieeiendommen var drevet på tradisjonell måte med mye bruk av sprøytemidler og andre kunstige tilsetninger, så tilstanden til vinmarkene var ikke god. I 1989 tok de avgjørelsen som endret livet deres for alltid.  Bort med sprøytemidler og andre kunstige tilsetninger og inn med full biodynamisk drift i alle ledd.  Seks år senere i 1996 fikk Montirius beviset på at de var en fullverdig biodynamisk vinprodusent. I 1998 var eiendommen på egen etikett. Montirius var ikke bare en drøm, men en realitet. 

Vin