<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Moden Chablis er det mange som går glipp av. Foto: Svein Lindin

Chablis på sitt beste

Klassiker-Chablis drikkes for ung, men Daniel-Étienne Defaix leverer

Vinklassikeren Chablis er på sitt beste om vinene får tid og ikke drikkes umiddelbart.  Altfor få smaker moden Chablis lenger, og grunnen er like enkel som i mange andre vinområder: Det er ikke lett å oppdrive moden og lagret Chablis. Alt selges, drikkes, inklusive det aller beste altfor tidlig. En av de få som leverer modnet Chablis til det norske markedet er Daniel-Étienne Defaix.  En av våre favorittprodusenter i Chablis.

Varenr: 3004701
Defaix Chablis Vieilles Vignes 2015
Lys grønngul farge. Modent eple, kalk og sitrus på duft og smak. Mineralsk og konsentrert med fedme og kremet karakter. Flott matvin.
Passer til: Fisk, skalldyr.
Pris: 257 kr (basis)  Poeng: 88
Importør: Moestue Grape Selections

Varenr: 3004701 Defaix Chablis Vieilles Vignes 2015 Foto: Svein Lindin

Særtrekket hos Daniel-Étienne Defaix er hans evne til å holde tilbake årganger til de er drikkemodne. Således slipper han kommune-Chablisene først etter to år, mens premier- og grand cruene først slippes etter fire–seks år. Vinstilen herfra tåler noe kraftigere mat enn det slankere og strammere Chabliser gjerne gjør. Selv intens mat som gratinert hummer og sjøkreps trives godt i selskap med en Chablis Les Lys i en moden og rik årgang.

Vin