+ mer
Dog point Foto: Svein Lindin

Frisk og flott fra New Zealand

Innimellom dukker det opp viner som begeistrer oss.

Prosjektet Dog Point er en produsent som viser New Zealands ”nye” vinverden med smakfulle viner med kjølig, klar og presis frukt. Det eneste hinderet vi kan se er prisen. New Zealands vinprodusenter må forstå at Norge ligger tett på det europeiske vinmarkedet, både når det gjelder pris og utvalg. Det gjør valget enkelt for den prisbevisste. Ser man litt bort fra prisene og legger litt mer vekt på smaken, hersker det ingen tvil. Det er mye god vin fra New Zealand.

Varenr: 3996701 Dog Point Sauvignon Blanc 2018 Foto: Svein Lindin

Varenr: 3996701
  Dog Point Sauvignon Blanc 2018
Middels gulgrønn farge. Aromatisk. Stikkelsbær, vegetale toner og sitrus på duft og smak. Flott syrlighet og lang ettersmak
Passer til: Fisk, skalldyr. Pris: 244,70 kr (bestilling) Poeng: 87
Importør: Structure Wines

Litt om navnet: Dog Point er navnet på et område i Marlborough oppkalt etter gjetere der deres hunder enten vandret av gårde eller ble borte. Navnet i seg selv kan dateres tilbake til tidlige europeiske bosetninger som introduserte sau til distriktet. På denne tiden brukte man ikke gjerder som en del av beskyttelsen for saueflokken. Hunder derimot ble hyppig brukt for å holde saueflokken under kontroll. Gjeternes hunder vandret noen ganger av gårde og ble borte. Det viste seg etter hvert at disse hundene avlet seg med hverandre og dannet en plyndrende flokk som angrep de samme saueflokkene de var ment å beskytte. Tilslutt ble bosetterne tvunget til å jakte ned og slakte alle hundene, derav navnet Dog Point.

Vin