+ mer
Ukens vintips: Varenr: 5853401 Mas la Chevalière Chardonnay Viognier 2015 Foto: Svein Lindin

Innertier fra Laroche

Fra solrike Languedoc produseres det en liten vinskatt til under 180 kroner

Etter et realt oppsving for huset Laroche i Chablis i 1985 begynte de å se etter andre distrikter i Frankrike med potensial for druedyrking. Valget falt på Languedoc, hvor det på den tiden var lite eksport, men et stort potensial. Dette ble hjemmet til enda en gren av Domaine Laroche. Etter noen års produksjon av Chardonnay i høyereliggende områder var suksessen et faktum, og eiendommen Mas La Chevalier,  med sine totalt 40 hektar, ble kjøpt i 1995 sammen med de to vinmarkene Roqua Blanca og Peyroli. Førstnevnte ligger som et amfiteater mot solen, og her dyrkes Syrah, Mourvedre, Cabernet sauvignon, Grenache og Merlot i leirholdig jord med  kalkstein og skifer. Peyroli med leire og kalkstein sammen med varme dager og kjølige netter  er viet til Chardonnay. Her oppnås perfekt modning og mineralitet i druene.


Varenr: 5853401
Mas la Chevalière Chardonnay Viognier 2015
Lys gulgrønn farge. Eple, gul frukt, sitrus og mineraler på duft og smak. Fyldig rik smak med lang fruktdrevet ettersmak. Moderat fatsmak.
Passer til: Fisk, skalldyr
Pris: 173 kr (bestilling)  Poeng: 88
Importør: Vinordia

Ukens vintips Foto: Svein Lindin

Vin