+ mer
Gjør sommerkvelden: Ukens vintips innbyr til lange sommerkvelder på terrassen, gjerne med grillet kylling på menyen. Foto: Svein Vinofil Lindin

Ypperlig på terrassen og til sommermaten

Selv om sommerheten lar vente på seg, er det ingen tvil om at varmegrader og sol øker lysten på rosévin – hvorpå salget i Norge eksploderer. Kapital har plukket ut to viner fra Vinmonopolets store utvalget som har sjarmert oss i senk.

Vår vurdering er at de beste rosévinene er de som kan nytes på terrassen på en passe varm sommerdag og som samtidig egner seg til mat. Disse to vinene vi har smakt oss frem til her, innfrir med god margin, med flott konsentrasjon, balansert syrlighet og fruktdrevet leskende ettersmak.

Varenr: 11808401
Diego Morra Vino Rosato Mosce 2019
Lys lakserosa farge. Røde sursøte rips, urter og sitrus på duft og smak. Konsentrert vin med markert syrlighet og fruktdrevet ettersmak av kirsebær og rips. Passer til: Skalldyr, aperitiff.
Pris: 198 kr (bestilling) Fra Italia
Poeng: 88 Importør: Mantenere

Ukens vintips: Diego Morra Vino Rosato Mosce 2019


Varenr: 10970801
Dom. Tariquet Marselan Rosé 2019
Lys lakserosa farge. Røde bær, urter og sitrus på duft og smak. Delikat og frisk stil med fin fylde, syrlighet og ettersmak. Passer til: Sushi/sashimi, fisk, skalldyr og aperitiff.
Pris: 139,90 kr (bestilling) Fra Frankrike
Poeng: 86 Importør: Autentico

Ukens vintips: Dom. Tariquet Marselan Rosé 2019

Vin