+ mer
Spesialpol: Nyhetsslipp for Champagne, England, Chablis og Loire Juni 2020 Foto: Ivan Kverme

Fortsatt mye vin igjen på spesialpolene

En uke etter nyhetsslippet bugner det fremdeles av gode bobler på spesialpolene

Vanligvis ryker vinene ut i løpet av de første dagene for spesialpolene, men denne gangen er det fremdeles en rekke gode musserende viner å kjøpe fra Champagne og England.   På onsdag morgen blir  flaskene plassert i hyllene på Vinmonopolet.  

Du må fysisk til butikkene

Osloregionen med Oslo Aker Brygge og Oslo CC- Vest har som oftest de største allokeringene mens Valkendorfsgaten i Bergen og Valentinlyst i Trondheim får litt mindre. På de mindre spesialpolene Hamar, Sandnes Sentrum og Sandefjord er beholdningen minst, men ofte finner man mange gode kjøp der i lang tid etter en lansering.

Våre anbefalinger

Kapital har hentet oversikten over hvilke viner som igjen og gir tips om hva som er mulig å få tak i butikkene i morgen tidlig klokken 10.00. Se listen nedenfor. Scroll for å finne de ulike polene

Totalt sett vil jeg si det er gode muligheter til å finne veldig gode slippvarer på onsdag.
Arnt Egil Nordlien Vinmonopolet

Større flasker og gode produsenter

Listene avslører mange godbiter som vi finner det underlig at ikke ble solgt de første dagene. Spesielt vil vi først trekke frem noen produsenter i Champagne. De som vi vil har puttet i vår egen kjeller er spesielt de litt større flaskene med Pol Roger. Det ruver godt med en flaske med  Balthazar størrelse 12  liter og Nebukadnesar størrelse på 15 liter.  Til Norge kommer det henholdvis 6 og 2 flasker kan daglig leder Trine Skorpen hos vinimportøren opplyse Kapital. 
Henriot,  Lilbert, Peters , Soreau, Charles Heidsieck, Deutz  representerer toppsjiktet i hyllene etter vår mening.  I listen over har vi merket våre favoritter i rødt. 

Fra England ligger mange perler på rad igjen. 

Kapital har tidligere omtalt musserende fra England som et svært spennende vinland å utforske.  Skulle man om 10 -15 år plukke frem disse vinene  i et vinøst selskap vi det skape begeistring for hvor man hadde fått tak i vinen.  Resten av vinverden har fremdeles ikke oppdaget hvilken kvalitet som ligger i vinmarkene sør i England og det vil ta tiår før England kan produsere i den skala som etterspørselen vil kreve.  Resultatet for oss nordmenn vil være være at prisen vil stige og tilgangen slik nordmenn har i dag  vil være en saga blott.   Vær på utkikk etter Wiston, Hambledon, Gusbourne, Hattingley og Chapel Down i listen over.  

En av Norges beste vinsmakere: Arnt Egil Nordlien, Senior Produktsjef Spesialutvalg og auksjoner på Vinmonopolet Foto: Ivan Kverme

Forandring i handlemønster

- Vårt inntrykk er at salget har endret seg og totalt sett er det også noe mindre enn ved et normalt slipp kan produktsjef Arnt Egil Nordlien fortelle Kapital. Salget på dette og forrige slipp har konsentrert seg om færre varer som fikk god medieomtale. Veldig mange gode produkter, som normalt ville solgt godt, har solgt lite på disse to nettslippene. Samtidig har vi hatt en økning i salg av varer som ligger i butikk fra tidligere. Det virker som om flere har valgt å ta med seg enkelte eldre varer som de har ønsket å kjøpe.

Nettbutikken skaper misnøye

- 17 juni var det drøyt 2000 i køen når vi åpnet nettbutikken like etter klokken 08.00 kan Eirill Romnes, Leder for Nett og kundedialogløsninger hos Vinmonopolet fortelle Kapital. I løpet av den første timen ble 3895 enheter solgt og før dagen var omme var det solgt 5509 enheter. Ikke alle opplever en god handleopplevelse. 

Totalt bingo 

Den omdiskuterte køordning hvor du etter å ha «kommet inn» trekkes tilfeldig ut for å handle skaper frustrasjon for dem som ønsker å handle fysisk har skapt mye frustrasjon. - Er helt “tåke” dette greiene her. Det er jo totalt bingo om man får noe i det hele tatt Dan Lystad - Daglig leder Le Sommelier AS

Er helt “tåke” dette greiene her. Det er jo totalt bingo om man får noe i det hele tatt
Dan Lystad - Daglig leder Le Sommelier AS

Selv ikke polet er fornøyd 

Heller ikke Vinmonopolet mener det er en ideell løsning. Under forrige nyhetsslipp 20.mai med Tyskland som tema var produktsjef Per Mæleng tydelig på at nettslipp ikke er en løsning Vinmonopolet foretrekker. - Vi forholder oss til omstendighetene rundt covid-19 med en midlertidig ordning for å gjennomføre slipp i spesialutvalget.

Misnøye: Nettbutikken skaper  frustrasjon fra kunder under nyhetsslipp for Champagne, England, Chablis og Loire J Foto: Ivan Kverme

Vin