<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Spesialpol: Nyhetsslipp for Champagne, England, Chablis og Loire Juni 2020 Foto: Iván Kverme

Bugner fortsatt av gode bobler på spesialpolene

En uke etter nyhetsslippet bugner det fremdeles av gode bobler på spesialpolene

Vanligvis ryker vinene ut i løpet av de første dagene for spesialpolene, men denne gangen er det fremdeles en rekke gode musserende viner å kjøpe fra Champagne og England.  Onsdag morgen blir flaskene plassert i hyllene på Vinmonopolet.  

Du må fysisk til butikkene

Oslo-regionen med Aker Brygge og Oslo CC-Vest i Oslo har som oftest de største allokeringene, mens Valkendorfsgaten i Bergen og Valentinlyst i Trondheim får litt mindre. På de mindre spesialpolene Hamar, Sandnes Sentrum og Sandefjord er beholdningen minst, men ofte finner man mange gode kjøp der i lang tid etter en lansering.

Våre anbefalinger

Kapital har hentet oversikten over hvilke viner som er igjen, og gir tips om hva som er mulig å få tak i butikkene i morgen tidlig klokken 10.00. Se listen nedenfor. Scroll for å finne de ulike polene.

Totalt sett vil jeg si det er gode muligheter til å finne veldig gode slippvarer på onsdag.
Arnt Egil Nordlien Vinmonopolet

Større flasker og gode produsenter

Listene avslører mange godbiter som vi finner det underlig at ikke ble solgt de første dagene. Spesielt gjelder dette noen produsenter fra Champagne, og da spesielt de litt større flaskene med Pol Roger. Det ruver godt med en flaske med  Balthazar på hele 12 liter og en Nebukadnesar på 15 liter. 

Norge fikk henholdvis 6 og 2 flasker, kunne daglig leder Trine Skorpen hos vinimportøren opplyse Kapital. 
Henriot, Lilbert, Peters, Soreau, Charles Heidsieck, Deutz representerer toppsjiktet i hyllene etter vår mening. I listen over har vi merket våre favoritter i rødt. 

Fra England ligger mange perler på rad igjen. 

Kapital har tidligere omtalt musserende fra England som et svært spennende vinland å utforske.  Plukker man frem disse om 10-15 år, vil det skape begeistring i ethvert selskap.  Langt fra alle har oppdaget hvilken kvalitet som ligger i vinmarkene sør i England, og det vil ta tiår før England kan produsere i den skala som etterspørselen vil kreve. Resultatet vil være at prisen vil stige, og tilgangen slik nordmenn har i dag vil være en saga blott. Vær på utkikk etter Wiston, Hambledon, Gusbourne, Hattingley og Chapel Down i listen over.  

En av Norges beste vinsmakere: Arnt Egil Nordlien, senior produktsjef Spesialutvalg og auksjoner på Vinmonopolet. Foto: Iván Kverme

Forandring i handlemønster

– Vårt inntrykk er at salget har endret seg, og totalt sett er det også noe mindre enn ved et normalt slipp, sier produktsjef Arnt Egil Nordlien. Salget på dette og forrige slipp har konsentrert seg om færre varer som fikk god medieomtale. Veldig mange gode produkter, som normalt ville solgt godt, har solgt lite på disse to nettslippene. Samtidig har vi hatt en økning i salg av varer som ligger i butikk fra tidligere. Det virker som om flere har valgt å ta med seg enkelte eldre varer som de har ønsket å kjøpe.

Nettbutikken skaper misnøye

– 17. juni var det drøyt 2.000 i køen da vi åpnet nettbutikken like etter klokken 08.00, sier Eirill Romnes, leder for Nett- og kundedialogløsninger hos Vinmonopolet. I løpet av den første timen ble 3.895 enheter solgt, og før dagen var omme var det solgt 5.509 enheter, men ikke alle har en god handleopplevelse. 

Den omdiskuterte køordningen hvor du først etter å ha “kommet inn”, ved en form for loddtrekning blir tildelt en plass i handlekøen, har skapt mye frustrasjon. 

– Er helt “tåke” disse greiene her. Det er jo totalt bingo om man får noe i det hele tatt, sier Dan Lystad, daglig leder Le Sommelier AS.

Er helt ‘tåke’ disse greiene her. Det er jo totalt bingo om man får noe i det hele tatt.
Dan Lystad, daglig leder Le Sommelier AS

Selv ikke polet er fornøyd 

Heller ikke Vinmonopolet mener det er en ideell løsning. Under forrige nyhetsslipp 20. mai med Tyskland som tema var produktsjef Per Mæleng tydelig på at nettslipp ikke er en løsning Vinmonopolet foretrekker. 

– Vi forholder oss til omstendighetene rundt Covid-19 med en midlertidig ordning for å gjennomføre slipp i spesialutvalget.

Misnøye: Nettbutikken skaper frustrasjon hos kunder under nyhetsslipp for Champagne, England, Chablis og Loire J. Foto: Iván Kverme

Vin