Ville bli kvitt tidligere ektemann

I USA blir et nettsted som tilsynelatende tilbyr tjenestene til en leiemorder bokstavelig talt tatt blodig alvorlig. 

Nettsted med leiemorder: “Rent A Hitman” har fått mange kunder til å be om hjelp til å bli kvitt både ektefeller, lærere og upopulære presidenter.  Foto: SANKA VIDANAGAMA/AFP
Tech

Michigan har vært i nyhetene i mange uker; staten var en av de første vippestatene der presidentkandidatene kjempet om stemmer. Men på en parkeringsplass like utenfor Detroit var det to helt andre som hadde avtalt å møtes.

Vi vet ikke hvem mannen var, men navnet på kvinnen er kjent. Der Spiegel skriver at 51 år gamle Wendy Wein heller ikke hadde møtt mannen tidligere. Men hun hadde store forventninger. Det handlet om hennes tidligere ektemann. Hun ville endelig bli kvitt ham, være sikker på at han aldri dukket opp igjen – og til det trengte hun hjelp.

Løsningen fant hun på nettet. Der var det nemlig en nettside som tilsynelatende tilbød tjenestene til en leiemorder. Alt kunne bestilles og avtales online. Wendy ble enig om en pris på 5.000 dollar pluss reisekostnader.

På møtet i Michigan skulle de siste detaljene falle på plass, men den angivelige leiemorderen var i virkeligheten en undercover-agent fra politiet. Han arresterte Wendy, som nå sitter i varetekt og venter på at saken skal komme opp.

Rabatt til pensjonister

Der Spiegel skriver at mannen som varslet politiet om Weins planer bor i en liten by utenfor San Francisco. Der driver Robert Innes et lite IT-selskap som hjelper selskaper med å finne svakheter i IT-systemene som kriminelle kan utnytte.

For 15 år siden startet han et nettsted som fikk navnet “Rent A Hitman” til bruk i markedsføringen. Når en person eller en kunde besøker et nettsted, kalles det en “hit”, og personer som sørger for at flest mulig finner frem til websidene kan derfor kalles en “hitman”. Slik tenkte Innes da han fant navnet.

Men alt kan tydeligvis misforstås. Nettsidene ble ingen suksess i profileringen av selskapet, men kundene strømmet til. Innes fikk en rekke forespørsler fra mennesker som var ute etter en “hitman” – en leiemorder. Flere av disse er blitt anmeldt og arrestert, og det hjalp heller ikke på etterspørselen at han pøste på med innhold som ikke kunne tas alvorlig.

Han annonserte med rabatter til pensjonister og grupper, og la ut anmeldelser fra fornøyde kunder. En bedriftsleder var for eksempel glad for at han var blitt kvitt en uforskammet ansatt.

Men det hjalp ikke. Innes har fått over 140 forespørsler om oppdrag – og han fortsetter å tipse politiet om kundene.