+ mer
På nedoverski: Fiat-eier, stilikon og all-round-riking Gianni Agnelli på ski i Alpene. Her kan du finne inspirasjon til årets påsketur på fjellet. Men husk hjelm.  Foto: Bertrand Laforet/Gamma-Rapho via Getty Images

Fire fine ting du kan kjøpe denne påsken

Fire ting du trenger for å oppgradere påsken på tre minutter. 

Forfatter Jens Bjørneboe drodlet en gang at “det tristeste jeg kan tenke meg, er å bli vant til luksus”. Charlie Chaplin sa det samme – dog litt tidligere. 

Det er noe å tenke på når du atter igjen skal lade opp Teslaen til topps, fylle den moderne amerikakofferten på hengerfestet med smale og brede ski, samt putte 14 kolli fjong bagasje bak siste seterad. Påsken er snart her, og fjellet kaller. 

Derfor, her er et par materialistiske ting som ikke kan redde deg:

Grillen: Big Green Egg Minimax. Koster rett over 10.000 kroner. Foto: Big Green Egg

Alle grillers mor

Naboen som fyrer opp en provisorisk bålpanne har det kanskje enklest og best. Men om en søker ekvilibrium mellom folkelig hygge og sinnssvak smak, er det spesielt én fet grill som er løsningen på årets pølser med ketsjup. Kamado-grillen mekker alt fra pizza til lammelår.

Big Green Egg ser bra ut. Selv på verandaen under et vanntett trekk. For la oss være ærlige, det er der kullgrillen kommer til å tilbringe mesteparten av tiden, neglisjert til fordel for enklere løsninger langs E6. 

Minimax-modellen starter på rett over 10.000 kroner, er sånn passelig mobil og passer ypperlig på hytta. Og om du virkelig vil, kan du få verstingmodellen til 40.000 kroner. 

Skidress: Fusalp Clarisse. Pris: 11.000 kroner. Foto: Fusalp

En ny, gammeldags skidress

Selv selverklærte, fasjonable københavnere uten snø og skibakker har skjønt at skidress er kult å valse rundt i denne vinteren. 

Nå til dags er de aller feteste skidressene vintage-inspirert. Som denne fra Fusalp. Pris: 11.000 kroner. Eventuelt kan du sjekke ut norske norske Snowrollers heldresser, som koster deg fra 2.300 kroner. 

Solbrillene: Persol PO3260S. Prisen er 2.000 kroner. Foto: Persol

Rare solbriller

Raske briller er generelt grelt. Greit nok om man går såpass raskt på ski at hunden ikke holder følge, men totalt malplassert bak rattet på en unødvendig stor bil i Oslo sentrum med bråkete musikk på anlegget. Det er ofte slik at det som er praktisk ikke er det kuleste – “man må lide for skjønnheten” og alt det der. Derfor slår vi heller et slag for rare solbriller. Ikke de raske. 

Slik som disse fra italienske Persol, til omtrent 2.000 kroner. 

Kameraet: Leica M11. Prisen er 90.000 kroner. Foto: Leica AG

Et kamera 

Forevig dine Kodak-øyeblikk med noe annet enn telefonen. Tyske Leica vet å lage luksuskameraer. Deres splitter nye rammesøker M11 er intet unntak, med 60 megapiksler og tilgang på noen av fotoverdenens aller beste objektiver.

Prisen er romslig: 90.000 kroner – for et kamera som hverken har videofunksjon eller autofokus. Men du vil unektelig se bra ut med en M11 rundt halsen i Trysil. 

Livsstil
Reportasjer