De rike rømmer byene

Rikinger verden over vurderer å flytte ut av byen, og å reise mindre, som et resultat av corona.

Rømmer byene: Corona kan lokke verdens rikinger ut av storbyer som Japans hovedstad Tokyo.  Kanuman/ Shutterstock/ NTBscanpix
Livsstil

Verdens rike vurderer å flykte fra byene, melder Forbes . De siterer den sveitsiske banken UBS, som har spurt nærmere 4.000 formuende personer verden over om hvilke endringer de har gjort, eller kommer til å gjøre, som følge av pandemien.

Rundt halvparten svarer at de vurderer å flytte ut av byene, til fordel for mindre folkerike områder, og 70 prosent svarte at de vil reise mindre, og tilbringe mer tid hjemme. I tillegg frykter halvparten av respondentene at de ikke har nok midler til å komme seg gjennom en ny pandemi.

Nordmenn trekker til distriktene

Som Kapital tidligere har skrevet, forble to tredjedeler av Oslos boliger til over ti millioner usolgt i juni. Den gang spådde Jan Ludvig Andreassen, sjeføkonom i Eika Gruppen, en varig flukt fra byene.

– De facto, om man ser på prisstatistikken, har Viken og Vestfold og Telemark hatt en sterkere utvikling enn Oslo. Jeg tror det vi ser, særlig i Vestfold og Østfold, er at mange billigere og romslige boliger nå får fornyet interesse. Og det er lettere å få to meters avstand i Vestfold enn i Oslo sentrum, uttalte han til Kapital.

Livsstil
Reportasjer