Skal selge leiligheter for over 500 mill.

En stor tomt i Prinsessealleen på Skøyen har stått tom i alle år. Nå vil Neptune Properties bygge 77 leiligheter med planlagt salgsstart mot slutten av året.

Moderne prosjekt: – Dette er et tidsriktig prosjekt med stor variasjon i materialer; med blant annet tegl, tre, metall, og glass i fasadene, sier Anders Gregersen, daglig leder i boligutvikleren Neptune Properties. Illustrasjonsfoto: Neptune Properties
Eiendom

CFO

Techstep ASA • Oslo

I starten av Prinsessealleen, mellom Skøyen og Thune trikkestopp i Oslo, har tomten på over 3,2 mål fått stå uberørt i alle år. Snart vil dette endre seg.

Boligutvikleren Neptune Properties, som eier tomten, ønsker å bygge 77 gjennomgående leiligheter fordelt på seks etasjer. Det vil være “New York-style fabrikkpregede studioleiligheter med sjeldent god takhøyde til større boliger høyere opp i etasjene”.

– Vi har en rammesøknad som er klar til innsending rett over sommeren, og behandlingen av den vil avgjøre når salgsstart er. Det bør gå greit, da dette er et prosjekt utviklet slik som kommunen og politikerne vil ha det, sier Anders Gregersen, daglig leder i boligutvikleren Neptune Properties.

5.000 kvadratmeter med bolig

– Totalt skal det bygges rundt 5.000 kvadratmeter med salgbart areal, med en god miks av toroms leiligheter på rundt 40 kvadratmeter, til større leiligheter på over 100 kvadratmeter, forteller Gregersen.

Alle leilighetene vil få balkong mot sørvest. I tillegg vil det være en skjermet bakhage med kveldssol og en felles takterrasse som er 80 meter lang.

Det legges også opp til en underjordisk parkeringskjeller med god parkeringsdekning med inntil 40 garasjeplasser i tillegg til sykkelparkering.

Store verdier: Anders Gregersen er daglig leder i Neptune Properties, som har ca. 2.000 boliger under utvikling. Selskapet har utviklet og solgt mer enn 1.200 boliger til en samlet verdi av syv mrd. kr. Foto: Eivind Yggeseth

– Ikke highend-prosjekt

– Hvilken prisklasse vil leilighetene ha?

– Vi har ikke satt prisene ennå; fra oppunder 100.000 kvadratmeteren og oppover, men det vil bli stor variasjon. Det går på intern beliggenhet i prosjektet og sol og utsyn og uteplass, sier Gregersen.

– Hvem er leilighetene rettet mot?

– Vi tror dette prosjektet egner seg godt for mange ulike kundegrupper. Det er ikke et highend- prosjekt, men et urbant prosjekt med fokus på det gode, aktive og sosiale livet. Vi ønsker å legge til rette for et godt og mangfoldig nabolag.

Utsatt i politisk behandling

Neptune Properties har i lengre tid vært i dialog med kommunen. Eiendommens reguleringssak har ligget i Rådhuset siden 2018, men saken har stadig blitt utsatt i politisk behandling.

– Vi opplever dessverre at dette er tilfellet i mange reguleringssaker i etablerte boligområder, noe som gir langt færre nye prosjekter i markedet, noe som igjen vil gi mindre å velge i for boligkjøperne og videre vil drive opp prisene i Oslo på det som er attraktivt. Konsekvensene er dårlig boligdynamikk der eldre par eller aleneboende blir værende i eneboliger og yngre barnefamilier tvinges til omkringliggende kommuner på jakt etter hus og hage, sier Gregersen.

Nå ser imidlertid Neptune Properties-sjefen en utvikling i Prinsesseallé-prosjektet. Boligutvikleren planlegger for salgsstart i løpet av fjerde kvartal dersom “alle brikker faller på plass”.