Norges dyreste “garasje” er solgt

En mini-enebolig i Oslo, som har hatt garasje som bruksområde i 100 år, er endelig blitt solgt. Den gikk over én million under den opprinnelige prisantydningen fra i vår.

Solgt etter et halvt år: Den lille eneboligen på Bolteløkka i Oslo, som ble oppført som garasje i 1921, ble solgt i høst. Foto: EiendomsMegler 1 Oslo
Eiendom

Kapital har tidligere skrevet om den snart 100 år gamle garasjen som i år ble omgjort til bolig og lagt ut på Finn.no for nærmere seks millioner kroner. Nå er mini-villaen på Bolteløkka i Oslo solgt, men for en helt annen pris enn megler først la den ut for.

I vår dukket eneboligen med navnet “Lille Villa Bolt” opp på markedsplassen Finn. Den lille boligen på knappe 39 kvadratmeter hadde en antydet kvadratmeterpris på over 150.000 kroner. Men denne prisen var det ingen som ville betale for den nye boligen, selv om annonsen skapte massiv interesse, med tusenvis av klikk.

Eiendomsmegler Johan Baade-Mathiesen i Eiendomsmegler 1 har derfor måttet legge ut boligen i flere omganger, før salget endelig kom i havn.

- Alt for optimistisk

Etter sommeren ble boligen lagt ut med en ny prisantydning på 4,9 millioner kroner. Men selv et priskutt på én million kroner ville ikke markedet godta. I slutten av oktober ble imidlertid “Lille Villa Bolt” tinglyst for 4,875 millioner kroner – kun 25.000 kroner unna prisantydning på salgstidspunktet, men over en million kroner under den første prisen.

Høyt priset: Lille Villa Bolt kunne skilte med privat hageflekk og egen parkeringsplass, men gikk likevel under prisantydning. Foto: EiendomsMegler 1 Oslo

– En nedgang fra prisantydning til endelig salgspris på 20 prosent er mer et resultat at selger var alt for optimistisk i sin tro på pris. Boligen var og er unik, siden den ikke har noen tilsvarende boliger å sammenligne seg med. Av den grunn var det også et krevende objekt å prissette, og da boligen ble lagt ut for salg valgte selger å legge den ut for 5.900.000 kroner, sier Johan Baade-Mathiesen og legger til:

– For ordens skyld var ikke det min vurdering, men selgers vurdering som ble lagt til grunn for denne prisen. Selger er profesjonell og satt dermed prisen selv.

125.000 pr. kvm.

Eiendomsmegleren forklarer at det ikke var noen budrunde på den splitter nye boligen, men direkte forhandling mellom selger og vedkommende som endte som kjøper. 125.000 kroner pr. kvadratmeter betalte den nye eieren for boligen, som opprinnelig er en garasje, oppført for nærmere hundre år siden i 1921. Garasje har også vært bruksområdet frem til omreguleringen tidligere i år.

– Det endelige resultatet synes jeg var en fornuftig pris for begge parter, og jeg opplevede at begge var fornøyd med handelen, sier Baade-Mathiesen, som viser til annen relevant og sammenlignbar prisstatistikk fra området.

Av et utvalg boliger på St. Hanshaugen på 35-50 kvadratmeter ble det solgt 199 leiligheter til en gjennomsnittspris på 4.050.000 kroner, og en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 96.000 kroner, informerer eiendomsmegleren om.

– Denne ble solgt for 125.000 kroner pr. kvadratmeter. Om du justerer for at p-plassen som kommer med på kjøpet for eksempel er verdt 375.000 kroner, så er fremdeles kvadratmeter-prisen på 115.000, sier Baade-Mathiesen, som opplever markedet i nybyggsegmentet som normalt bra om dagen.

Reportasjer
Eiendom