En million Trump-bøker i løpet av én dag

Det tok ikke mer enn en dag før Mary Trumps bok om onkel Donald nesten passerte den første millionen.

Foto: CARLO ALLEGRI
Reportasjer

Boken "Too Much and Never Enough" er Mary Trumps oppgjør med sin onkel Donald Trump, og det er slett ingen overraskelse at utgivelsen med lynets hastighet er blitt en suksess. En dag etter utgivelsen har boken med underteksten "How My Family Created the World's Most Dangerous Man" nesten nådd en million solgte eksemplarer.

For forlaget Simon & Schuster er dette ny rekord, og inkludert i salget på 950.000 eksemplarer inngår også forhåndsbestillinger pluss både digitale versjoner og lydbøker. En annen bok fra det samme forlaget, NSA-rådgiveren John Boltons "The Room Where it Happened", solgte nesten 800.000 eksemplarer i løpet av den første uken.

Klarte ikke å stanse utgivelsen

I sin bok beskriver Mary Trump sin onkel som en løgnaktig og kaldblodig narsissist. Hun skriver blant annet at Trump betale en annen for å ta SAT-testen for ham, testen som spiller en viktig rolle for å få plass på de beste universitetene i USA.

Boken tar også for seg historien til Trump-familien, og Robert Trump, en av presidentens brødre, prøvde forgjeves å stoppe utgivelsen av boken. Mary Trump er datter av presidentens eldste bror Fred Trump Jr., som døde bare 42 år gammel i 1981.

Reportasjer