Barbados lokker utlendinger med hjemmekontor

Frister det å kombinere jobb og ferie på en strand i Karibien? Med et nytt visum kan utenlandske arbeidstagere ta med seg hjemmekontoret til Barbados.

Foto: Shutterstock
Reportasjer

Mange bedrifter har oppdaget helt nye måter å utnytte de digitale verktøyene på, men hjemmekontoret bør slett ikke befinne seg på stuebordet eller hjemme på kjøkkenet. Den digitale arbeidsplassen kjenner ikke til fysiske begrensninger.

Det mener i hvert fall Barbados’ statsminister Mia Mottley. Myndighetene på den karibiske øya jobber nå med å få på plass et nytt visum som bedrifter og arbeidstagere kan bruke for å plassere hjemmekontoret i strandkanten. – Man må ikke arbeide i Europa, USA eller Latin-Amerika. Man kan også komme hit og jobbe her et par måneder, sa Mottley i en tale.

Testes på flyplassen

Barbados har så langt hatt 100 corona-smittede og syv dødsfall, og strenge krav til testing har gjort det vanskelig med korte ferieopphold. Alle som vil besøke øya må ha med seg en negativ test som ikke er mer enn 72 timer gammel. Alternativt kan man betale 150 euro for en test på flyplassen, men kapasiteten er begrenset. Med det planlagte ettårige visumet "Welcome Stamp" kan reisende fly inn og ut som de ønsker.

Turismen står for 12 prosent av bruttonasjonalproduktet på Barbados og for hele 40 prosent av de økonomiske aktivitetene. Med det nye visumet forsøker statsminister Mottley å styrke landets økonomi, selv i corona-tider. Også på Barbados har det vært strenge begrensninger, men nå har myndighetene latt restauranter åpne opp igjen og tillater arrangementer med inntil 500 deltagere. Både landets egne innbyggere og tilreisende må holde en meters avstand.

Reportasjer