– Cannes er en merkevare!

I Cannes får man alt som kan tenkes av underholdning, ifølge direktør i et av verdens største eiendomsmeglerselskaper, Knight Frank: Fredrik Lilloe. Han har selv vært "fan" av byen helt siden sitt første besøk i 1993.

Foto: Privat
Innsidernes innsidetips

I høst skrev Finansavisen at den norske megleren og Knight Frank French Riviera-eieren satte ny fransk rekord ved å selge en penthouseleilighet i Cannes på 280 kvadratmeter til over 20,2 millioner euro. Det var Fredrik Lilloes fjerde prisrekord i Cannes siden 2017.

– Denne rekorden sier mye om markedet på Rivieraen, og i Frankrike. Det er et sikkert marked hvor både franskmenn og utlendinger fortsetter å investere i eiendom, uttalte Lilloe til Finansavisen den gang.

Til vanlig bor Lilloe i Valbonne, en kommune i nærheten av Nice i sørøstlige Frankrike – men han er i Cannes nesten daglig.

– Jeg har bodd her nede siden 2003 og har vært “fan” fra første besøk på Interrail i 1993. Selv om vi da ikke hadde råd til å bo noe sted, så vi gikk gatelangs hele natten. Sikkerheten her er fantastisk. Jeg har eiendom i Cannes, investering for utleie, og mitt hovedkontor for Knight Frank og Riviera Luxury Rentals ligger også her, samt et meglerkontor ved siden av Hotel Majestic. Jeg er i Cannes nesten hver dag selv om jeg bor i veldig sjarmerende omgivelser i Valbonne!

Siden Lilloe jobber i Cannes, blir det ofte en blanding av “business and pleasure” når han er i byen. I helgene tar han med familie og venner til Cannes for shopping og lunsj på stranden, “selv i februar!”, forteller Lilloe til Kapital Reise.

Vinterlunsj: Selv om vinteren kan man ha lunsj på stranden, lokker eiendomsmegler på den franske rivieraen, Fredrik Lilloe. Her fra en lunsj på stranden i Cannes i februar i år. Foto: Privat

– Cannes er jo en merkevare! Vi har alt som kan tenkes av underholdning, sport, sjø og fjell, samt sol hele året. Det er enkelt å reise inn og ut med fly, og det er kanskje verdens beste utleiemarked for ferie- og investeringseiendom. 

Det å velge hva som er aller best med Cannes synes Lilloe er vanskelig – da byen har så mangt å by på. 

– Byen er en “liten storby”, og med det mener jeg at du har alt en storby kan tilby, men på en liten skala – med mindre folk og en behagelig atmosfære. Alle verdens største og mest luksuriøse merkevarer er her, vi har noen av Europas beste restauranter, og byen er meget ren og vedlikeholdt. Cannes tiltrekker kjendiser fra hele verden, og vi har sesong hele året, lokker Lilloe.

Foto: Hotel Martinez

Bo:

Hotel Martinez har blitt nyrenovert og er verdt å prøve. Det er et meget flott Art Déco-hotel fra 1929.

Hotel Majestic har den mest sentrale beliggenheten, og å ta en aperitiff ved bassengkanten der er helt topp.

JW Mariott åpner igjen nå til sommeren etter en stor oppussing. Her har de også en privat strand for gjestene sine.

Radisson Blu er litt rimeligere enn de andre, men har et meget populært spa.

Foto: Astoux et Brun

Spise:

La Môme på Rue Florian er Cannes’ beste med topp service, topp mat, og topp atmosfære. Her danses det på bordene fra klokken ti på kvelden. Prøv Ravioli med trøffel og Tagliata de Boeuf.

Bobo Bistro på Rue Commandant André er et lite, trendy sted med masse god mat – prøv Salade d’Artichauds her. 

Le Cirque på Rue Hoche er det perfekte lunsjstedet, da Rue Hoche er samlingstedet i Cannes for lunsj (med mindre du går på stranden). Menyen skifter med sesongen, men prøv ovnsbakt Camembert og “en søndag hos bestemor”, som er en typisk fransk samling av bestemors beste!

Fouquet’s, som er en del av Majestic Hotel, er du blant fiffen i Cannes. Prøv Cæsar-salaten med hummer og Café Gourmand til dessert.

La Môme Plage på La Croisette er i samme familie som La Môme, men her er vi på stranden, og menyen er mer fokusert på sushi og fisk. Restauranten har samme atmosfære og er nesten det eneste stedet du trenger å vite om.

Astoux et Brun ligger på Rue Felix Faure. Her skal det drikkes champagne og tørr hvitvin sammen med østers og store tårn med skalldyr.

La Guerite ligger på øya Ile Sainte-Marguerite. De sender en båt over for å hente deg, og tar deg tilbake når du selv ønsker det. Jeg anbefaler kongekrabben deres. Restauranten er åpen fra 23. april.

Havnen i Cannes Foto: Richard I'Anson

Drikke:

Charly’s Wine Bar ligger i Le Suquet i gamlebyen i Cannes. Her er det godt med liv, tett med folk og mye rart å se på!

Jeg anbefaler en tur til Le Carre d’Or, som er et område av Cannes hvor det ligger endel barer og klubber – noe for enhver smak.

Baoli er kanskje den mest kjente nattklubben i Cannes. Her kan du spise først og danse på bordene etterpå. Pass på at du bestiller plass og kommer på listen, hvis ikke kan det bli litt venting.

La Môme Bar på Rue Florian er nok den beste baren i Cannes, og den er ikke kjent for alle. Her er det utrolig bra service, med topp bartendere – et perfekt sted å “varme opp” før middag.

Shopping:

Med hensyn til shopping på markeder gjelder det å vite hvilken dag og til hvilken tid man bør være hvor for å få med seg de beste.

Er du på Marche Forville klokken syv om morgenen, får du tak i fersk fisk fra Middelhavet, deretter er det lokale produsenter av grønt, frukt og kjøtt m.m. Blomsterdelen er også flott. På mandager er det antikviteter som tar over dette markedet.

Markedet Marche de Brochante des Allees holdes åpent på lørdag og søndag på Pentanque-plassen mellom Palais des Festivales og Hotel Splendid. Her får du alt fra gamle krystallglass til kunst og frimerker.

Havnen i Cannes på kveldstid Foto: Phil Wilkinson / TSPL

Oppleve:

Det å gå en rask tur langs strandpromenaden La Croisette er et must, spesielt om man er tidlig ute. Da har du stranden og Middelhavet nesten for deg selv. Soloppgangen her nede er like utrolig som solnedgangen – lyset er veldig spesielt på Rivieraen. Butikkene her nede får ofte de nyeste kolleksjonene først, så det å gå forbi Fendi, Chanel, Hermès, Gucci, Prada, Dolce, Montcler osv. er verdt det hvis du er interessert i å være først ute med siste mote.

Det finnes en flott seilerklubb på Palm Beach hvor de leier ut stand up paddle boards (brettpadling), som er en fantastisk måte å se Cannes på fra havet.

Reise
Innsidernes innsidetips