Satser i krisetid med nytt reiseselskap

Ekteparet Elin og Graham Paton har sendt nordmenn til Afrika i over 20 år. Nå skal de skreddersy reiser i Norge.

Elin og Graham Paton, GET Norway Travel Foto: Privat
Aktuelt nå

CFO

Techstep ASA • Oslo

– Vi har lenge ønsket å satse i Norge. Coronapandemien gjorde det mulig, sier Elin Paton.

Sammen med sin sør-afrikanske ektemann Graham har hun siden 1999 arrangert opplevelsesreiser i Afrika gjennom selskapet GET Africa Travel. Nylig lanserte ekteparet et nytt reisebyrå, GET Norway Travel, som skal tilby det samme her hjemme, med skreddersøm og personlig service i fokus. Og det mens store deler av reiselivsbransjen ligger med brukket rygg. Ifølge Paton er det en årelang drøm som nå går i oppfyllelse.

– Ideen oppsto da jeg og Graham besøkte Svalbard i 2011. Vi har lenge lekt med tanken, og nå hadde vi endelig sjansen. Fjoråret var krevende. Samtidig gav det oss tiden vi trengte til å realisere dette prosjektet. Det er vi glade for, sier hun.

Selskapelige dyr: Graham Paton møtte hvalross da han besøkte Svalbard i 2011. Foto: Privat

Flere favoritter

Selskapet tilbyr reiseforslag til flere håndplukkede destinasjoner, men man står også fritt til å designe sin egen tur.

– Gjestene våre lager en ønskeliste, og så setter vi sammen en reise basert på dette. Vi gjør også de nødvendige bookingene, forteller Paton.

Det vil si at man kan bestille skreddersøm til en hvilken som helst destinasjon. Ifølge turoperatøren er det imidlertid noen steder som utpeker seg som favoritter blant kundene.

– Så langt er Svalbard, øyhopping på Helgelandskysten, havørnsafari og fiske i Nord-Norge, samt moskussafari, klare vinnere. Reisemål der man kombinerer ulike spennende aktiviteter har virkelig slått an, sier hun.

Som følge av reiserestriksjonene det siste året har oppstarten gått over all forventning, kan Paton fortelle.

– Ja, virkelig. Vi får stadig nye bookinger. Og de som allerede har reist med oss har vært veldig fornøyde. Vi lever av gode referanser, og det har vi virkelig fått.

Vinner: Moskussafari på Dovefjell er blant opplevelsene GET Norway Travel selger mest av. Foto: Privat

Stort nettverk

GET Norway Travel søkte om midler fra Innovasjon Norge og fikk innvilget støtte på 700.000 kroner. Det har kommet godt med, skal vi tro Paton.

– Ja, virkelig. Det var med på å virkeliggjøre drømmen vår. Coronapandemien har truffet vår næring hardt. Innovasjon Norge hadde stor tro på prosjektet vårt, og vi ble tildelt penger for å omstille oss.

Paton er opprinnelig fra Kristiansand, men bor og jobber i dag i Durban i Sør-Afrika. Derfor har selskapet ansatt to fulltidsmedarbeidere basert i Norge, som følger kundene tett både før og under reisen.

– Graham, jeg og resten av teamet i Sør-Afrika sitter på stor erfaring rundt dette med skreddersøm av reiser, men det er også avgjørende å ha noen som er hands on her hjemme.

Paton er klar i sin sak på hvorfor konseptet deres har slått såpass godt an fra første dag.

– Pr. i dag finnes det ingen andre aktører som tilbyr skreddersøm på denne måten i Norge. I tillegg har vi etter mange år i bransjen opparbeidet oss et stort nettverk. Mange av hotellene, restaurantene og guidingbyråene vi benytter oss av her i Norge, er drevet av folk som vi enten har sendt på reiser til Afrika tidligere, eller møtt på i andre sammenhenger opp gjennom årene. Det er veldig gøy.