Le Palais Gallien

Unner du deg litt luksus og kan bruke noen tusenlapper i døgnet for hotell, er La Palais Gallien absolutt verdt å sjekke inn hos. Med 27 rom og suiter fra 25 til 55 kvadratmeter i Bordeauxs historiske sentrum har man godt med plass. Åtte av rommene har egen jacuzzi, og flere har balkonger og egen terrasse med solsenger. Den ene suiten strekker seg også over to etasjer.

Tre eldre bygårder er slått sammen, og mellom bygningene er det anlagt en stor rolig hage med svømmebasseng som kun kan brukes av hotellgjestene.

Klassiske retter: Younesse Bouakkaoui er kokken som leder restauranten La Table de Montaigne i hotellet Le Palais Gallien. Foto: Le Boutique Hotels Collection

Innendørs finner man gourmetrestauranten La Table de Montaigne med plass til 25 gjester. Den får anbefalinger i Michelin-guiden og serverer klassiske retter med råvarer fra små private grønnsakshager i Bordeaux. 

Det er også matservering i hagen og en egen cocktailbar i hotellet, og en takterrasse for gjestene. Foruten badebasseng har hotellet også en mindre spaavdeling og treningsrom.

Hotellet passer best for par, men noen rom kan huse fire personer som fordeler seg på to soverom.

I lavsesong starter romprisene på 220 euro pr. natt og strekker seg til 600 euro for de største suitene. I høysesongen er prisspennet 270 til 760 euro. Rommene som har plass til fire koster 550 euro. Frokost er ikke inkludert, men kan bestilles for 15 euro pr. person pr. dag.

Adresse: 144 rue Abbé de l'Epée

Telefon: +33 557 08 0127

Nettside:  Le Palais Gallien

Oase i sentrum: Le Palais Gallien kan skilte med egen hage og svømmebasseng for hotellgjestene. Foto: Le Boutique Hotels Collection

Le Grand Hotel Bordeaux

Med sine fem stjerner og 130 rom og suiter er dette kanskje byens beste hotell. Vegg-i-vegg med byens operahus har det vært hotelldrift siden 1789. Fire spisesteder og barer, innendørs, utendørs og på taket, hvorav en har kapret to Michelinstjerner.

Adresse: Place de la Comédie

Telefon: +33 557 30 4444

Nettside:  Le Grand Hotel Bordeaux

Foto: Hotel de Tourny

Hôtel de Tourny

To eldre ombygde bygårder fra 1700-tallet huser 15 hotellrom med lekkert design som minner om den nordiske stilen. Hotellet har fire stjerner og rom fra 13 til 40 kvadrat. Sjarmerende luksus i rolige omgivelser.

Adresse: 16 rue Huguerie

Telefon: +33 556 81 5673

Nettside:  Hôtel de Tourny

Renaissance Bordeaux Hotel

Hotellet ved elven, et stenkast fra Cité du Vin, åpner i juni 2021. 149 rom over ni etasjer, som er koblet til byens gamle siloer. Lyse fellesområder, svømmebasseng på takterrassen og fantastisk utsikt i alle retninger.

Adresse: 16 rue de Gironde

Telefon: +33 519 80 0200

Nettside:  Renaissance Bordeaux Hotel

Foto: Hotel La Cour Carrée

Hotel La Cour Carrée

Sjarmerende hotell i en stille sidegate omgitt av gode restauranter i byens sentrum. En liten indre gårdsplass som kan minne om en spansk patio, fungerer som en avslappende oase. Enkel fransk frokost med gode råvarer. Gunstige priser, men ofte fullt. Passer for par.

Adresse: 5 rue de Lurbe

Telefon: +33 557 35 0000

Nettside:  Hotel La Cour Carrée