Kari Øgle Kjensberg (41)

Adm. dir. for Comfort-Kjeden og Bademiljø

Leder to kjeder: Kari Øgle Kjensberg er adm. dir. for både Comfort-Kjeden og Bademiljø. Foto: Privat
Jobb

I studietiden var det vel så mye det sosiale som fagene som opptok meg. Jeg fikk gode karakterer, men det var ikke bare det som var viktig for meg. Jeg meldte meg gjerne til elevrådet og sosialkomiteer. Livredd for å gå glipp av noe, og har i dag en stor venninnegjeng fra videregående.

Jeg studerte på Norges Varehandelshøyskole, NVH (en del av BI fra 2001) som en periode ble kalt “kremmerskolen”. Også i studietiden var det mye venninner og det sosiale som opptok meg. Jeg har fortsatt venninner derfra også, som jeg holder jevnlig kontakt med. Jeg bodde i kollektiv på Frogner, og det ble mange jentekvelder og fester i den leiligheten. For en artig tid!

Jeg studerte også et år i Melbourne med noen av medstudentene fra NVH. Det var lærerikt å bo på andre siden av jordkloden, langt vekk fra familie og venner. Det er det mest lærerike året jeg har hatt i studietiden. Jeg håper mine egne barn vil studere et år i utlandet.

Omsetter for tre mrd.

Da jeg takket ja til å komme tilbake til Comfort-Kjeden 1. januar 2018, visste jeg ingenting om den fantastiske reisen jeg skulle være med på de neste tre årene. Jeg jobbet først et år som markeds- og kommunikasjonssjef før jeg fikk rollen som administrerende direktør i 2019. Da hadde Comfort også blitt medeiere i VVS Norge. Etter to år overtok jeg også ledelsen i Bademiljø-kjeden 1. januar i år. Nå leder jeg to kjeder med nærmere 200 medlemsbedrifter/butikker og om lag 3,1 milliarder kroner i omsetning. Mye har skjedd på tre år, og jeg gleder meg til fortsettelsen.

Min tidligere sjef i Comfort, Knut Strand Jacobsen, var en god leder som ga meg både tillit og ansvar. Han lærte meg at jeg måtte ta egne beslutninger, og hvis noe gikk feil, så ville han støtte meg. Knut sa alltid: “Kari, er det noen som dør av dette?” Svaret var jo alltid “nei”.

To av ti feiler

En annen som har lært meg noe viktig er Rita Kristin Broch. Hun var adm. dir. i Diplom-Is da jeg jobbet der som markedssjef. “To av ti prosjekter feiler,” sa hun. Vi var alltid innovative og måtte ta sjanser. Jeg husker en is-lansering jeg hadde ansvar for. Store investeringer var tatt, og alt var klart til produksjon av en ny pinneis. “Alt” gikk galt, det føltes i hvert fall sånn akkurat da. Da sa Rita: “Nå må vi gjennomgå prosjektet og se hva vi kan lære av dette.” Det var aldri spørsmål om hvem som gjorde feil i prosjektgruppen. Fokus var på å lære av feilene, og komme oss videre. Det samme har jeg sagt til mange i mine team i ettertid. Det ble forresten aldri noen lansering av den iskremen, men det ble mange andre gode, innovative og “feilfrie” lanseringer etter dette prosjektet.

Livslærdommer

Ta sjansen, gjør noe nytt og prøv! Hvis du skulle være uheldig og ikke lykkes, så lær av feilene og gå videre. All erfaring er god erfaring.

Hvis du blir spurt om en ny stilling, gjerne med mer ansvar på arbeidsplassen din, grip sjansen og ta den. La aldri en slik mulighet gå fra deg. Blir du spurt, så er det fordi du er ønsket og har den erfaringen og kompetansen som trengs i stillingen.

Yrkeserfaring:

2021–

Adm. dir. Comfort-Kjeden og Bademiljø (VVS Norge RMB)

2019–2020

Adm. dir. Comfort-Kjeden

2018

Markeds- og kommunikasjonssjef Comfort-Kjeden

2013–2017

Produktsjef og markedssjef Diplom-Is

2005–2013

Comfort-Kjeden, fra markedskonsulent til markedssjef

Utdannelse:

2002

Victoria University, Melbourne. Bachelor of Business.

1999–2001

Norges Varehandelshøyskole (NVH)/BI

1996–1998

Rælingen videregående skole