Nye rekorder

Optimismen på Oslo Børs er fremdeles veldig høy. Nel-aksjen kan stige videre til 50 kroner, men det er også rom for en kraftig nedtur.

BULLISH: Et såkalt bullish flagg i Hovedindeksen signaliserte at oppgangen kunne fortsette, og 1.100 er innen rekkevidde. Fall under 988 kan signalisere testing av 50-dagers glidende gjennomsnitt og 949-nivået. Foto: Tradingview
Teknisk analyse

I januar (Kap. 1/21) skrev vi at optimismen på Oslo Børs var høyere enn på svært lenge, og at det kunne være et tegn på at børsen var nær en topp. Oppgangen fortsatte til ny all-time high på 1.004,69 den 19. januar, og 1.009,93 intradag den 20. januar. 

Optimismen er fremdeles veldig høy. Den korte hausseindeksen har imidlertid i skrivende stund falt tilbake fra 86 til 76, men den lange hausseindeksen, som svinger mindre, har steget videre til 87. Teorien sier at en hausseindeks mellom 80 og 90 er tegn på fare. 

Så lenge den positive undertonen i RSI-chartet fortsetter, kan eventuelle korreksjoner fremdeles bli forbigående, men det kan også være smart å sette noen stop loss for å sikre gevinst.

Opp mot 50 eller ned mot 25?

Fra juni og frem til slutten av november konsoliderte Nel-aksjen    i området 23 til 15 kroner. Da vi så på den sist (Kap. 20/20), hadde den brutt den tekniske motstanden i underkant av 23 kroner og kunne være på vei mot 31 kroner.

Oppgangen ble støttet av den positive undertonen i RSI-chartet. I tråd med teorien ble den tekniske støtten i underkant av 23-nivået testet, og oppgangen fortsatte opp til ny rekord og forbi potensialet på 31 kroner.

Aksjen kan nå være i ferd med å bryte ut på oversiden av den gamle stigende trenden og etablere en ny litt brattere stigende trend. Den støttes enn så lenge også av den positive utviklingen i RSI-chartet. Det åpner for oppgang mot både 40 og 50 kroner på tre måneders sikt.

Nel-aksjen konsoliderer i området mellom 30,50 og 35 kroner. Brudd opp vil utløse nytt kjøpssignal med potensial opp mot 40 kroner. Tilsvarende vil et brudd ned utløse et salgssignal med potensial ned mot 25 kroner. Underveis vil det i så fall være teknisk støtte ned mot 50-dagers glidende gjennomsnitt og 28,50 kroner, og sterkere teknisk støtte ned mot 25-nivået.

Så lenge den positive undertonen i RSI fortsetter, kan eventuelle korreksjoner bli forbigående og gi kjøpsmuligheter, men også her kan det være smart å vurdere en stop loss for å sikre gevinst.

STERK: Nel-aksjen kan være i ferd med å utvikle en brattere, stigende trend, men det forutsetter at den positive trenden i RSI-chartet også fortsetter. Foto: Tradingview