Salgssignal i Nel-aksjen

Nel-aksjen har falt 22 prosent fra toppen. Oljeprisen har steget 180 prosent fra bunnen, og Hovedindeksen har steget 37 prosent. Hva nå?

Teknisk analyse

Det ble utløst salgssignal i Nel-aksjen da den falt under sitt 50-dagers glidende gjennomsnitt i slutten av juli. Aksjen brøt samtidig den tekniske støtten på 20,30-nivået og 50-nivået i RSI-chartet.

I forkant av disse bruddene ble det også satt en ny topp i RSI-chartet under den foregående, noe som signaliserte svakhet og en mulig nedtur. Det skjedde på en aksjekurs på 22 kroner, som også representerte en viss teknisk støtte.

Hode/skulder?

Aksjen ser nå også ut til å utvikle en hode/skulder-formasjon, med halslinje i området ned mot 17 kroner. Faller aksjen gjennom den, kan det åpne for fall videre ned mot teknisk støtte på 13,2-nivået, mens potensialet vil være ned i intervallet som strekker seg helt ned mot teknisk støtte på 11,3-nivået.

Det er teknisk støtte på 18-nivået, som er blitt testet flere ganger den siste måneden. Faller aksjen gjennom den tekniske støtten, er det litt teknisk støtte ned mot 17,25-nivået. Brytes også det, kan aksjen falle videre ned mot neste tekniske støtte på 16-nivået og 200-dagers glidende gjennomsnitt. De neste tekniske støttenivåene er på 14-nivået og 13,2-nivået.

For å unngå dette må RSI holde seg over den lange, positive undertonen. RSI må snu opp igjen og bryte 50-nivået og den fallende trendlinjen. Aksjen må i tillegg bryte tilbake over sitt 50-dagers glidende gjennomsnitt og den tekniske motstanden på 20,30-nivået. Og det må skje på stigende omsetning.

Nel: Aksjen kan være i ferd med å utvikle en hode/skulder-formasjon. Slår den inn, kan aksjen falle videre ned mot 13 kroner. Foto: Tradingview

Brent flater ut

Oljeprisen har i skrivende stund steget 180 prosent siden intradag lav den 22. april, på 16,01 dollar.

Den siste månedene har Brent-oljen gått sidelengs mellom 42 og 44 dollar, før den brøt gjennom den tekniske motstanden og signaliserte oppgang mot 46 dollar. Det skjedde også i begynnelsen av august, og nå testes den tekniske støtten på 44-nivået, før eventuell videre oppgang – da kanskje opp mot 50 og 53 dollar.

Men faller den tilbake gjennom den tekniske støtten, er veien kort ned til den tekniske støtten og 200-dagers glidende gjennomsnitt.

Ved et eventuelt brudd på 42-nivået og den tekniske støtten på 38-nivået kommer de neste tekniske støttenivåene på 34,50- og 29-nivået.

Brent: Fall under 44 dollar kan signalisere fall til 42 dollar. Holder oljeprisen seg over 44 dollar, kan det danne et fundament for videre oppgang mot 50 dollar. Brudd ned kan signalisere fall, i første omgang til 40 dollar. Foto: Tradingview
Hovedindeksen: Rektangelformasjonen, med topp på 860 og bunn på 790, fortsetter. Brudd opp kan signalisere oppgang til 930. Brudd ned kan signalisere fall til 720. Foto: Tradingview