– Basert på våre estimater handles Gjensidige nå til P/E’22e 20x og ‘23e 20,7x, en premie på henholdsvis 14 og 26 prosent målt mot sammenlignbare forsikringsselskaper i Norden.
Johan Strøm, Carnegie. Foto: Brian Cliff Olguin
Kjøp!
Analytiker Johan Strøm i Carnegie har en kjøpsanbefaling på Gjensidige med kursmål 225.
– Det norske forsikringsmarkedet har trolig aldri vært bedre enn det er nå, og Gjensidige kommer til å forbli vinneren i dette markedet. Siden 2019 har forsikringsresultatene i Norge gått fra gode til fantastiske. Det er til dels hjulpet av lavere aktivitet under pandemien, noe som innebar mindre skader. Topplinjen vokser kraftig, så selskapet kommer fortsatt til å ha veldig sterke marginer også når ting normaliserer seg eller hvis inflasjonen stiger og øker skadekostnader.
– Vi var noe skuffet over at Gjensidige ikke ble kjøperen av RSA og senere Codan Danmark, da dette er gode selskaper som vi tror hadde vært strategisk gode investeringer for selskapet. Når det er sagt, så har Gjensidige vist disiplin og forblir et rent skadeforsikringsselskap med høye marginer som fortjener en høy pris på børs. Det gir også en valuta for potensielle fremtidige oppkjøp. Frem til eventuelle oppkjøp holder rentenivået seg lavt og gjør Gjensidige til et fantastisk bra alternativ for den konservative investoren som ønsker stabil og forutsigbar avkastning.
– Vi har en kjøpsanbefaling og kursmål 225 kroner på Gjensidige. På vårt kursmål får man rundt 3,5 prosent direkteavkastning, som fortsatt gir omtrent den samme meravkastning til ti-års renter som man i snitt har fått siste tre år.
Aksjemarkedene:
Oslo Børs viser nå klare svakhetstegn og i løpet av den siste uken har hovedindeksen kommet ned med rundt to og en halv prosent. Det er særlig tilsiget av fortsatt sterke amerikanske inflasjonstall, som i sin tur gir rom for økte USA-renter, som bekymrer investorene, også her hjemme. Delta-variantens konsekvenser for verdensøkonomien, spesielt i land som ikke har vaksinert befolkningen i stor nok grad, legger også en klar demper på børsoptimismen. Samtidig viser flere kinesiske makrotall, som industriproduksjonen for juli, heller ikke samme marsjfart som forventet. Blant kredittstrategene er man nå særlig opptatt av at den kinesiske kredittveksten har kommet kraftig ned, etter en sterk oppgang gjennom hele 2020. I sum tar investorene nå reelt ned sine posisjoner på Oslo Børs, naturligvis også i ly av en oljepris som på bare få uker har falt med rundt ti prosent.
På Oslo Børs ser vi likevel ikke for oss noen bred forestående korreksjon. Andrekvartalsrapportene har i snitt vært sterke, som i mange tilfeller har overgått analytikernes forventninger. Samtidig viser tall fra Verdipapirfondenes forening at nordmenn sparer som aldri før i ymse aksjefond, noe som bidrar til en kontinuerlig kapitalflyt inn i aksjemarkedet. Derimot tror vi, slik vi viser til i denne Kapital-utgaven, at investorer bør vise ekstra aktpågivenhet opp mot de mange emisjonene som nå skyller over Oslo Børs. Flere emisjonsdeltakere taper nå grovt med penger, og i en mer uviss børshverdag, tror vi risikoen er høy for at kursene kommer under press etter en kapitalutvidelse. Også ny-noteringsmarkedet viser svakhetstegn, på Oslo Børs handles det nyopprettede flyselskapet Flyr til godt under introduksjonskursen på fem kroner, for eksempel.
For øvrig minner vi om vår klare kjøpsanbefaling på Aker Solutions. Vi forventer at det Kjell Inge Røkke-kontrollerte selskapet vil motta en rekke ordre, blant annet fra norsk sokkel, utover høsten. Kursdrivende vil det også være at selskapet guider marginer som nå er klart høyere enn tidligere annonsert.