<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Ser direkteavkastning på 6,5 prosent i IT-aksje

Petter Kongslie i SpareBank 1 Markets ble kåret til beste IT- og telekomanalytiker i Kapitals analytikerkåring. Her er hans favorittaksjer for 2022.

Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
Investor

Alder: 30
Utdannelse: Bachelor fra NMBU i Ås og master fra NHH i Bergen
Erfaring: Startet i SpareBank 1 Markets på deltid i 2013, fulltid siden 2016.

Aksjetips: Zalaris (kjøp)
Sluttkurs 1. februar: 53,40 kroner
Kursmål: 80 kroner
Begrunnelse: Vår anbefaling innen teknologi, medier, telekom og small caps er å bevege seg innover på risikoskalaen, samt fokusere på aksjer med god visibilitet på inntjeningsvekst og kontantstrøm. Bakgrunnen er at voldsom multippelekspansjon på Nasdaq, stigende renter og lav kapitalinngang til teknologifond trolig vil føre til multippelkontraksjon i sektoren. 

To selskaper oppfyller våre kriterier til topplinjevekst, muligheter for marginekspansjon, kontantstrøm, oppside på vekst-, margin- og risikojusterte multipler, samt ledelse med mye aksjer.

To selskaper oppfyller likevel våre kriterier til topplinjevekst, muligheter for marginekspansjon, kontantstrøm, oppside på vekst-, margin- og risikojusterte multipler, samt ledelse med mye aksjer. Zalaris   har vunnet en rekke kontrakter som vil tre i effekt fra første kvartal 2022 og burde gi hyggelig marginekspansjon og topplinjevekst. En kapitallett forretningsmodell legger til rette for utbytte og/eller flere innvannende oppkjøp. Aksjen handles til under ti ganger operasjonell fri kontantstrøm, og konsernsjefen er grunnlegger og største aksjonær. Man burde dog avvente fremleggelsen av det vi tror blir dårlige tall for fjerde kvartal.

Aksjetips: Webstep (kjøp)
Sluttkurs 1. februar: 33,10 kroner
Kursmål: 45 kroner
Begrunnelse: Webstep   er et IT-konsulentselskap som har levert seks kvartaler på rad med netto rekruttering, hvorav de to siste kvartalene på nærmere 14 prosent. Med utsikter til økt rekruttering også i fjorårets fjerde kvartal går Webstep inn i 2022 med vesentlig høyere inntjeningskapasitet enn i 2021, noe som gjør at vi tror på over ti prosent topplinjevekst. 

Med en ekstremt kapitallett forretningsmodell betyr det en direkteavkastning på 6,5 prosent i 2022, noe vi mener er veldig attraktivt. 

Videre ser vi at enhetskostnadene i Webstep er mye høyere enn sammenlignbare selskaper i Norge, og vi tror at vekst fra økt netto rekruttering vil bidra til å få dem ned. Dette kan gi en inntjeningsvekst på mellom 15 og 20 prosent. Med en ekstremt kapitallett forretningsmodell betyr det en direkteavkastning på 6,5 prosent i 2022, noe vi mener er veldig attraktivt. Her sitter også styreleder som representant for selskapets største aksjonær, altså i samme båt som investorene.