Ny nedgang for anerkjent interiørdesigner

Fjoråret ga resultatfall for selskapet til Anemone Wille Våge, som blant annet står bak innredningen på Petter Stordalens The Hub, Theatercafeen, Teatro Terrasse og Annen Etage. Men den anerkjente designeren er godt fornøyd og har flere spennende prosjekter på gang.

Henger høyt: Dalsnibba er et av Anemone Studios siste prosjekter. Servicebygget med restaurant og butikk i tilknytning til Geiranger Skywalk ligger 1.500 meter over havet i storslått sunnmørsnatur. Foto: Hyke Studio / Geiranger Skywalk Dalsnibba
Næringsliv

Anemone Studio omsatte for drøyt 18 millioner kroner i fjor – en nedgang på fire millioner sammenlignet med 2019, som igjen var mye dårligere enn året i forveien. Selskapets resultat før skatt ble barbert fra 2,8 millioner kroner i 2019 til 1,8 millioner i fjor. 

– Vi jobber i en del av markedet med et begrenset antall, men store og mer krevende prosjekter. Omsetningen vil derfor naturlig fluktuere fra år til år. Et typisk prosjekt går over to–tre år. I forbindelse med covid-19 har vi også vært forsiktige med å ta på oss flere oppdrag enn det vår grunnbemanning kan håndtere, sier Våge, som blant annet er kjent for å ha bistått kongeparet med innredningen av Bygdø Kongsgård og deres private bolig på Slottet.

Hun legger til at de fortsatt har gjennomført oppdrag utenlands, til tross for færre ansatte, og ellers har vært lite påvirket av pandemien.

– Jeg er godt fornøyd med både resultatet og at vi har vært fullt operative gjennom hele pandemien, med bruk av hjemmekontor og videomøter, sier hun.

Ansiktsløft: Den omfattende oppussingen og renoveringen av Hotell Klubben i Tønsberg er annet prosjekt Anemone Studio har jobbet med den siste tiden. Foto: Tom Haga

Stordalen-favoritt

Våge er en av landets mest anerkjente interiørdesignere, og har flere år på rad vært nominert til interiørverdenens Oscar-pris, Andrew Martins Designer of the Year Awards.

56-åringen, som startet karrieren på desken i et interiørmagasin, står blant annet bak innredningen av luksushotellet The Thief og eksklusive restauranter som Theatercafeen, Fjord og Annen Etage. Hotellkongen Petter Stordalen er blant dem som flittig bruker Anemone Studio, og i 2018 fikk hun jobben med å innrede hans Clarion Hotel The Hub og pizzarestauranten Teatro Terrasse i Oslo.

For tiden jobber Anemone Studio med en rekke prosjekter i både inn- og utland, hvorav flere hotellprosjekter.

Skryter av satsning: Anemone Wille Våge i Anemone Studio er godt fornøyd med at hotelleiere tør å investere, selv i usikre tider. Foto: Espen Grønli

– Jeg synes det er gledelig at det er stor optimisme og investeringsvilje blant hotelleierne, sier Våge.

Destinasjonshotell i Moss

Et av oppdragene Anemone Studio har fått er Hotel Riviera, som er del av byutviklingsprosjektet Verket i Moss.

– Hotellet har et spennende spakonsept og vil posisjonere seg som destinasjonshotell for de store anledningene, sier hun.

Selskapet har også innredet Dalsnibba, som er servicebygget med restaurant og butikk i tilknytning til Geiranger Skywalk, og står bak interiøret på det lille fjordhotellet Sagafjord Hotell i Hjørundfjorden.

– Her får vi ta del i revitaliseringen og videreutviklingen av hele hotellkonseptet. Det er veldig givende med eiere som tør å satse, sier Våge.