– Selvfølgelig er jeg fornøyd

Trine Sandberg, som står bak Trines matblogg og flere kokebøker, nøt godt av mye hjemmetid og stengte restauranter i fjor. – Jeg merket ingen negative konsekvenser av corona, sier hun.

Kokkedronning: 2020 var et godt år for Trine Sandberg, som står bak en av Norges mest besøkte matblogger. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB
Næringsliv

Kokkedronningen Trine Sandberg, som står bak en av Norges mest leste matblogger med hjemmesiden Trines matblogg, led ingen nød i fjor til tross for pandemien. 2020 var tvert imot et særdeles godt år for matbloggeren. Det bekrefter de ferske regnskapstallene og Sandberg selv.

For selv om flere foredrag og en boklansering ble avlyst, opplever Sandberg større pågang på matbloggen, ettersom flere er hjemme og har mer tid enn før.

– 2020 var et godt år. Selvfølgelig er jeg fornøyd. Jeg merket ingen negative konsekvenser av corona. Besøkstallene på bloggen har økt siden folk har mer tid til å lage mat hjemme, og flere har spurt om tips og råd enn tidligere, sier hun.

Tok ut 2 mill.

Ved fjorårets slutt kunne Sandberg telle opp over 3,5 millioner kroner i driftsinntekter gjennom 2020, etter en økning på godt over en million kroner fra året før. Resultat før skatt endte på 1,5 millioner kroner, opp fra 54.000 kroner. Sandberg forteller at økningen dels skyldes bokinntekter.

– Jeg skriver bøker som publiseres annenhvert år, så da går inntektene opp og ned i takt med det. Året hvor jeg skriver går inntektene ned, mens året etter, når boken lanseres, går de opp, forklarer hun.

Det er inntektene fra hennes fjerde bok, Trines Hverdagsmat, som nå viser seg i årsregnskapet. Den nyeste kokeboken tar for seg enkle og raske retter til store og små. I tillegg stammer inntektene blant annet fra de de øvrige bøkene og bloggen. 

Som daglig leder tok hun ut en lønn på 820.000 kroner. I tillegg tok hun ut et utbytte på snaut 1,2 millioner. Siden 2015 er det kun to år hvor juristen ikke har tatt ut utbytte. De øvrige årene har utbyttet ligget på minst en million kroner.

Jobber med ny bok

I 2014 la Sandberg juristkarrieren på hyllen for å følge kokkedrømmen på fulltid, noe som har betalt seg godt. Siden selskapet Trines Mat ble registrert i 2015, har Sandberg sopt inn på å dele matoppskrifter og tips i sine fire kokebøker, på bloggen og gjennom foredrag. 

De aggregerte driftsinntektene er på totalt 21,6 millioner kroner, med et samlet resultat før skatt på 7,8 millioner. 

For tiden jobber Sandberg med å skrive en ny kokebok, men hun vil ikke avsløre temaet riktig ennå.

– Jeg jobber med en ny bok som vil komme i august. Jeg vil offentliggjøre mer om hva den skal handle om senere.

 – Hvordan ser du for deg resten av året?

– Dette blir nok et år hvor jeg fokuserer på å skrive kokebok, sier hun.