Formueshopp på 22 millioner

Selv om selskapet til poptvillingene Marcus og Martinus leverte svakere tall i fjor, la ligningsformuen kraftig på seg med en økning til 35 millioner kroner fra 13 millioner året før.

Utfordrende år: Poptvillingene Marcus og Martinus har gjort millionformue på musikkkarrieren, men opplever nå tøffere tider.  Foto: Olav Stubberud
Næringsliv

Det var i 2012 Marcus og Martinus’ karriere satte fart etter at tvillingbrødrene vant Melodi Grand Prix junior kun 10 år gamle. Den musikalske duoen har siden gitt ut en rekke sanger, og gjort god butikk av musikkarrieren. 

Faren til guttene,  Kjell-Erik Gunnarsen, sitter som eier og daglig leder av selskapet M&M Artister, og har i løpet av de siste årene bygget opp en millionformue. 

Gunnarsens ligningsformue gjorde et kraftig hopp opp til 35 millioner i 2019, viser ferske ligningstall som Kapital har fått tilgang til. Det er en økning på 22 millioner kroner fra året før. Hans skattbare inntekt var 1,9 millioner kroner.

Men ligningstallene er omtrent de eneste tallene som har økt gjennom fjoråret.

Sopt inn 35 mill. kr.

Selskapet M&M Artister, som altså er heleid av duoens far, har siden oppstart i 2014 sopt inn nærmere 35 millioner kroner totalt i driftsinntekter med et samlet overskudd på 32 millioner kroner.

2019 var imidlertid et svakere år sammenlignet med de andre driftsårene til selskapet.

For første gang leverte popduoen et negativt resultat etter skatt på 1,8 millioner kroner i fjor, ned fra 21,8 millioner kroner i pluss året før. Driftsinntektene var også betydelig lavere, og endte på 1,6 millioner kroner, ned fra 5,8 millioner.

Tallene skyldes blant annet at 2019 var det første året guttene ikke turnerte siden 2012. 

– 2019 har vært et strategisk år der hardt arbeid i foregående år har gitt meget gode resultater og samtidig gitt Marcus & Martinus friheten til å fokusere på neste steg av karrieren. I tillegg har 2019 vært et år for stemmeskifte og skolegang, uttalte Marte Schei, guttenes pressekontakt, til VG tidligere i høst.

– Vanskelige tider

Det inneværende året ser desto mørkere ut for tvillingene ettersom underholdningsbransjen har blitt særdeles hardt rammet av den pågående coronapandemien, forteller faren til Kapital.

– Det er meget vanskelige tider for artister som er “liveartister” som Marcus og Martinus i denne coronatiden, sier Gunnarsen.

Det er meget vanskelige tider for artister som er ‘liveartister’ som Marcus og Martinus i denne coronatiden.
Kjell-Erik Gunnarsen, artistpappa

I tillegg til å synge inn millioner på duetter og ballader håver tvillingene inn på effekter, eller merchandise som det også kallesDatterselskapet M&M Merchandise omsatte klær, sengetøy og skoleeffekter for over syv millioner kroner i 2019.

Resultat etter skatt endte imidlertid på minus to millioner kroner. Til sammenligning omsatte selskapet for mer enn 30 millioner kroner året før, med et overskudd på over ti millioner kroner.

marcus og martinus
årsregnskap
regnskapstall
Inside
Næringsliv