Inntektsfall for a-ha-legende

Selskapet til multikunstner og a-ha-legende Magne Furuholmen dro i fjor inn halvparten så mye som i 2018, men grunnet solide finansinntekter endte resultatet før skatt likevel på fem millioner kroner.

Ingen utbetaling: Selskapet til Magne Furuholmen gjorde det svakere i fjor enn året i forveien. Kunstneren og artisten har likevel til salt i suppa. Foto: Fredrik Hagen
Næringsliv

Musiker, komponist og kunstner Magne Furuholmen, mest kjent fra popeventyret a-ha, tjener fortsatt godt på produksjonen sin. Men hans heleide selskap Multitainment opplevde et tyngre år i fjor, etter å ha gjort et solid comeback på inntjeningen i 2018. 

Driftsinntektene i fjor ble mer enn halvert fra året før, ned 2,4 millioner kroner fra 4,7 millioner kroner i toppåret 2018. Finansinntektene gikk det noe bedre med. De ble kun redusert med snaut 1,6 millioner fra året i forveien til 5,3 millioner kroner i fjor. Resultat før skatt endte dermed på fem millioner kroner, også det nær en halvering fra 2018.

I en note i regnskapet står det at Furuholmen ikke har mottatt lønn for 2019, bortsett fra et mindre beløp som annen godtgjørelse. Det ble heller ikke betalt utbytte fra selskapet i fjor, mens 2018 ga en utbetaling på over 2,7 millioner.

Tross et dårligere år for produksjonsselskapet hans står det ikke så verst til for Furuholmen selv. Ifølge ferske ligningstall står han oppført med en skattbar inntekt på 9,1 millioner i 2019, og en skattbar formue på 17 millioner.

Utsatt jubileumsturné

Selv om det er ti år siden a-ha la opp for første gang, fortsetter musikkinntektene å tikke inn fra monsterhiten “Take On Me”, som toppet listene i 36 ulike land da den ble sluppet. Og selv om det i år er 35 år siden sangen ble utgitt, i forbindelse med albumet “Hunting High and Low”, brukes den fortsatt i en rekke nyere TV-produksjoner, Hollywood-filmer og videospill. I år er den blant annet med i filmen The SpongeBob Movie: Sponge on the Run, samt videospillet The Last of US Part II.

I tillegg har sangen nylig bikket en milliard avspillinger på YouTube, med hele 1,1 milliarder visninger i skrivende stund. Og på musikktjenesten Spotify har “Take On Me" 720 millioner avspillinger.

Inntektene til a-ha-stjernene pleier også å gjøre et byks når gjengen drar på turné, men det kan se ut som den pågående coronapandemien har satt en brå stopper for nytt inntektshopp i 2020. I forbindelse med 35-årsjubileet siden debutalbumet ble sluppet skulle bandet nemlig legge ut på nok en Norges- og Europaturné. Denne er foreløpig utsatt til neste år. 

Det lyktes ikke Kapital å få en kommentar fra Magne Furuholmen innen artikkelen gikk i trykken.