– Kurerer alt fra kreft til røykebein

Svein-Magne Pedersen og Misjonen Jesus Leger soper fortsatt inn millionbeløp på at Gud angivelig virker gjennom Pedersen, både via telefon, e-post, TV og helbredelsesmøter.

Guddommelig inntjening: En kvinne som hadde røkt siden hun var 12 år, ble angivelig kvitt både røyksuget og røykebein bare ved å sende Svein-Magne Pedersen to eposter, ifølge Pedersen.  Foto: Anders Haukland
Næringsliv

“To uker siden: Kvinne (74) ble svimmel, vondt i hodet, tre lamme fingre. Ringte forbønn. En time senere: Fikk følelsen tilbake!”

Foto: Skjermdump Facebook

Det skilter predikant Svein-Magne Pedersen med på sin private Facebook-side. Noen dager senere reklamerer han med at Gud helbredet vaktmester Kjartan fra Jørpeland for en åtte år gammel, alvorlig rygglidelse – via Pedersen.

“Kjartan spiste Paralgin Forte og led hver dag i åtte år. Da jeg ba for ham i dag, ble 35-åringen momentant helbredet! Han dro glad og frisk hjem til Jørpeland, klar til å vitne om Jesu kraft til hvem som helst. Det kiropraktoren ikke greide, gjorde Jesus på noen få minutter,” hevder Pedersen på Facebook.

Kjartan spiste Paralgin Forte og led hver dag i åtte år. Da jeg ba for ham i dag, ble 35-åringen momentant helbredet!
Svein-Magne Pedersen

En kvinne på 53 år, som hadde røkt siden hun var 12 år, ble angivelig kvitt både røyksuget og røykebein bare ved å sende Pedersen to eposter. Mens flislegger Torleif fra Kristiansand skal ha blitt kurert for prolaps etter at Pedersen ba for ham.

“Etter fem minutter sprang Torleif ned trappene, lykkelig og glad for å være frisk igjen. Han dro rett tilbake på arbeidsplassen!” reklamerer Pedersen.

Foto: Skjermdump Facebook

Har frelst folk for 230 mill.

Kapital har i en årrekke beskrevet hvordan Gud og Jesus hevdes å virke gjennom Pedersen, både i Norge og i utlandet, og det via de fleste kanaler. Og hvordan dette har bidratt til guddommelig inntektsvekst for Pedersens virksomhet, organisert gjennom stiftelsen Misjonen Jesus Leger.

Bare i fjor var omsetningen på drøyt 12 millioner kroner, hvorav det meste var gaver og kollekt. Til sammenligning omsatte stiftelsen for rundt syv millioner kroner i 2003, det første året vi har tilgang til predikantens regnskapstall for. Inntektene har passert et tosifret millionbeløp med god margin hvert eneste år siden 2007 (se figur). Bare siden 2003 har stiftelsen, som ble opprettet i 1990, omsatt for over 230 millioner kroner.

Fikk smekk i fjor

Pedersens popularitet strekker seg langt utover Norges grenser. Stiftelsen har tidligere hevdet at langt over 100.000 personer i inn- og utland har blitt helbredet gjennom Pedersens virksomhet. Frelse og helbredelse kan også tas imot via fjernsynet. TV-sendingen “Miraklet er ditt” går over halve kloden, ifølge hjemmesiden, og kan i Norge sees på den kristne TV-kanalen Visjon Norge. 

Guddommelige evner til tross: Også mirakelpredikanter må forholde seg til verdslige lover og regler. Forbrukertilsynet konkluderte i fjor med at Pedersen hadde brutt reglene for markedsføring av alternativ behandling, og som følge av dette måtte predikanten legge ned teletorgtjenesten sin, samt gjøre flere endringer i markedsføringen av arrangementene sine. Bakgrunnen var en artikkelserie i VG om at Pedersen hadde tjent millioner på å selge telefonbønn til syke og samlet inn penger til nødhjelpsprosjekter som ikke eksisterte. Også Stiftelsestilsynet opprettet sak mot stiftelsen, og kom i november i fjor med kraftig kritikk.

Med hotline til Gud

Tilbake i 2008 testet Kapitals unge og naive Ulla Norakk predikantens daværende teletorgtjeneste, der man angivelig kunne frelses og helbredes over telefon for den nette sum av 14 kroner i minuttet. Ulla Norakk ble ikke kvitt hodepinen etter et julebord, selv etter en lengre telefonsamtale med Pedersen, og hun er fortsatt ikke frelst, selv om Pedersen ba om at Jesus skulle komme inn i hjertet hennes og hun ifølge Pedersen ble “gift” med Jesus under samtalen. Den eneste virkningen var at hun ble nesten 250 kroner fattigere.

– Ble helbredet for kreft

Pedersen får imidlertid fortsette sitt mirakuløse virke – og det skiltes altså stadig med gladhistorier om mirakler både på predikantens Facebook-profil og på stiftelsens hjemmeside. Gud kan angivelig kurere alt fra dårlig hørsel til Bekhterevs og kreft via Pedersen.  

Foto: Skjermdump Facebook

“For noen måneder siden fikk jeg en hyggelig melding på telefon fra Monica fra Arjeplog i Sverige. Hennes søster Barbro i Helsingborg var blitt helbredet for syv kreftsvulster i den høyre lungen etter 12 forbønner!” heter det på stiftelsens hjemmeside.

Pedersen ønsker ikke å kommentere saken overfor Kapital. På Facebook skrev han imidlertid nylig følgende om årsaken til uteblitte bønnesvar:

“Av erfaring vil jeg si: Ikke alle ønsker å bli friske. Noen liker den oppmerksomheten sykdommen gir dem. Derfor uteblir bønnesvaret.”

Ikke alle ønsker å bli friske. Noen liker den oppmerksomheten sykdommen gir dem. Derfor uteblir bønnesvaret.
Svein-Magne Pedersen