Skuespiller og komiker Kevin Vågenes, som står bak seermagneten “Parterapi” på NRK, hanket inn fem millioner kroner i inntekter til selskapet sitt i fjor. Selskapet, med samme navn som komikeren selv, ble stiftet på starten av 2019, og er heleid av 33-åringen.

I det ferske regnskapet fremkommer det at Vågenes tok ut 2,5 millioner kroner i lønn. Han satt likevel igjen med et resultat før skatt på 1,8 millioner kroner i selskapets første driftsår.

2,8 millioner seere

Vågenes har oppnådd stor suksess med serien Parterapi, som har hatt flere millioner seere. De tre første sesongene har så langt et seertall på snaut 2,8 millioner, informerer kommunikasjonsansvarlig i NRK, Tonje Bergmo.

– Dette er høye tall i NRK. Parterapi er i toppsjiktet av NRKs underholdnings- og dramaserier. På høyde med Lykkeland, Heimebane og Nytt på nytt, sier Iacob Christian Prebensen i NRK Analyse.

Parterapis andre sesong har alene over en million seere, og ble kåret til årets humorprogram under Humorprisen i 2018. 

I slutten av august slapp NRK den fjerde sesongen, men hvor mange sesonger som totalt vil produseres er usikkert. 

– Vi tar én sesong av gangen, sier Tonje Bergmo.

Rekordår

Det er TV-produksjonsselskapet Seefood som eier rettighetene til den populære serien.  Selskapet, hvor Espen Eckbo og Kristian Ødegård eier nesten en tredjedel hver, står bak en rekke suksesserier som Jul i Blodfjell, Asbjørn Brekke Show og På tur med Dag Otto. 

De to TV-personlighetene håver også inn på underholdningen, viser regnskapstallene til Seefood som ble kjent i sommer. Produksjonsselskapet som ble stiftet i 2001 i forbindelse med Nissene på Låven, hadde rekordår i fjor med en omsetning på 112 millioner kroner, opp fra 78 millioner kroner. Resultat før skatt endte på 17,4 millioner kroner, noe som er en økning på 40 prosent fra året før.