Ylvis-brødrene halverte omsetningen

Etter flere år med inntekter på over 40 millioner kroner, dro Ylvis-brødrenes produksjonsselskap Concorde TV kun inn litt over halvparten så mye i fjor.

Nytt show: I høst skal Ylvis-brødrene igjen rulle over norske skjermer med det nye humorkonseptet “Ylvis på holmen med Calle og Magnus”, hvor firerbanden inviterer med på hyttetur. Bildet er tatt i en annen anledning. Foto: Håkon Mosvold Larsen
Næringsliv

Ylvis-brødrenes produksjonsselskap Concorde TV, som står bak TV-programmer som Ylvis Live, Stian Blipp Show og OL-minner, omsatte for 25 millioner kroner i fjor. Det var en betydelig nedgang fra året før, da de omsatte for 44 millioner kroner.

Selskapets resultat før skatt er også betydelig redusert, fra snaut 1,9 millioner kroner i 2018 til ca. 1,2 millioner kroner i fjor.

Internasjonal suksess

Komikerduoen Vegard og Bård Ylvisåker har tidligere gjort stor suksess gjennom TV-programmer som “I kveld med Ylvis”, hvor de blant annet oppnådde internasjonal suksess med hitlåten “The Fox” i 2013. I etterkant av denne prestasjonen lot ikke tilbudene vente på seg, og brødrene ble invitert til å delta på verdenskjente talkshows som “The Ellen DeGeneres Show”.

Storebror Vegard Ylvisåker, som eier 27,66 prosent av Concorde TV gjennom sitt private aksjeselskap Feelfood, har tidligere tjent gode penger på brødreparets TV-suksesser. I 2018 kunne han smile hele veien til banken, da han gjennom Feelfood oppnådde et resultat før skatt på 5,2 millioner kroner.

Lillebror Bård Ylvisåker, som også eier 27,66 prosent av Concorde TV gjennom sitt aksjeselskap Moviebox, gjorde det heller ikke så dårlig i 2018. Hans selskap oppnådde 4,2 millioner kroner i resultat før skatt, opp fra 3,9 millioner fra året før. Hverken Feelfood eller Moviebox har i skrivende stund offentliggjort regnskapene for 2019. 

Det har ikke lykkes Kapital å få en kommentar fra Concorde TV.

Nytt TV-show i høst

Nå satser brødreparet på enda et nytt TV-konsept som skal gå på TVNorge i høst, ifølge VG. Programmet heter “Ylvis på holmen med Calle og Magnus” og inviterer til “tull, fjas, latter og galskap” når brødrene sammen med Calle Hellevang-Larsen og Magnus Devold, kjent fra “I kveld med Ylvis”, skal rullere på programlederrollen.

– Vi vil invitere det norske folk med på en hyttetur, med alt det tøysete vi kan finne på på en sånn tur. Ja, vi er gale vi, sa Vegard Ylvisåker i et intervju med VG i sommer.

Avisen skriver videre at Ylvis-programmet ikke vil bli i den gamle “talkshow”-stilen, men at de vil de fokusere på det de føler seg best til, nemlig humor og uforutsigbarhet.

ylvis
tv
Inside
Næringsliv