Tutta satser på pappvann

Den tidligere golfproffen Suzann “Tutta” Pettersen er med på laget når selskapet Drink Cool skal innta verden med vann på kartong.

Ambassadør: Suzann Pettersen er investor og frontfigur for selskapet Drink Cool og deres nye pappvannprodukter. Foto: Eivind Yggeseth
Næringsliv

Kapital får bekreftet at Pettersen, som la golfkøllene på hyllen så sent som i fjor, har gått inn på eiersiden i det nystartede selskapet. I tillegg sitter hun i selskapets styre.

På et bilde publisert hos bransjenettstedet Packnews poserer en smilende 39-åring ved siden av en stor reklamekartong under messen Smak 2020, som gikk av stabelen i begynnelsen av mars. Her blir hun beskrevet som “bærekraftambassadør”.

Ifølge selskapets grunnleggere er planen å lansere kartongflasker med vann i tre smaksvarianter.

– Vi har allerede vært på messe i Kina, med god respons. Hit skal vi sende en prøvesending på noen titalls tusen kartonger når første linje er produsert. Vi ser også på Sør-Korea, hvor vi har gode kontakter, sier daglig leder og medgrunnlegger Harald Christian Langård Maartmann til nettstedet.

Pettersen selv har reklamert for vannprosjektet i sosiale medier.

“Begeistret over å være en del av det fantastiske selskapet Drink Cool. Vi lanserer nå denne vannflasken i pappinnpakning. Følg med ...” skriver hun på Twitter, og linker til et bilde av tre vannkartonger med smakene naturell, eple og appelsin på Instagram.

Stort låneforfall

Suzann Pettersen har organisert eierskapet i Drink Cool gjennom det heleide selskapet SP Management. Ferske regnskapstall viser at virksomheten her var svært begrenset og inntektene null gjennom fjoråret. Egenkapitalen var negativ med rundt halvannen million kroner.

Mer skjedde det i et annet av Pettersens selskaper, SP Holding. Dette foretaket ble etablert i 2014, etter at Pettersen kjøpte en bygård i Eilert Sundts gate i Oslo for 32 millioner kroner. Selskapet omsatte for 2,3 millioner og gikk med en halv million kroner i overskudd i fjor.

Av notene i regnskapet fremgår det at Pettersen har lånt selskapet over ti millioner kroner. Samtidig har det langsiktig gjeld på over 17 millioner til kredittinstitusjon som forfaller i sin helhet innen mars neste år.

I en kort kommentar til Kapital bekrefter Axel Gunerius Pettersen, daglig leder og det tidligere golfessets far, at lånet er knyttet til eiendomskjøp.

– Det er ikke noe problem, sier han om det kommende låneforfallet, og viser for øvrig til datteren for spørsmål angående pappvannprosjektet.

Harald Christian Langård Maartmann ønsker ikke å kommentere saken på det nåværende tidspunktet, og formidler at det samme gjelder også for Pettersen.

suzann pettersen
Inside
Næringsliv