Sol-topp bladde opp

Scatec-topp Torstein Berntsen (50) satte prisrekord da han og kona vekslet deler av sol-suksessen inn i et sjeldent skjærgårdsparadis i Kragerø.

Rekordpris: Torstein Berntsen i Scatec fikk tilslaget på Røsholmen i Kragerø-skjærgården og kan flytte inn i en hytteperle med lang strandlinje mot Jomfrulandsrenna. Foto: Fokus Foto
Eiendom

Ifølge grunnboken for Kragerø var det Torstein Berntsen og kona Line Berntsen som kjøpte den spektakulære fritidseiendommen med seks bygninger og lang strandlinje ut mot Jomfrulandsrenna utenfor Kragerø i april. Paret eier nå eiendommen med hver sin halvdel, går det frem av grunnboken. Utropsprisen var 27,5 millioner, men etter kort tid slo selger, tidligere bilimportør Tom Røhne, til på parets bud på 27 millioner kroner.

Scatec-topp Torstein Berntsen Foto: Scatec

Det var nok til å sette prisrekord for åpent salg av hytter i Kragerø. En million mer enn  McDonald’s Norge-arving Victoria Holm Tveit betalte for hytta i Søndre Bærøyvei 58, tvers over sundet for Kragerø by for seks år siden.

– Vi har sett etter en eiendom i dette området i flere år. Eiendommen på Røsholmen har en fantastisk beliggenhet helt ut mot Jomfruland nasjonalpark. Den har en lang historie som småbruk med flere gamle og sjarmerende bygninger, som vi falt for. Eiendommen er nøktern, men samtidig veldig, veldig flott, og det passet oss godt, sier Torstein Berntsen til Kapital.

Eiendommen er nøktern, men samtidig veldig, veldig flott, og det passet oss godt,
Torstein Berntsen, hyttekjøper

– Det er hele seks bygninger på tomten. Mange som skal huses om sommer’n?

– Dette er et sted med plass til mange gode venner og familie. Et sted som er ekstra verdifullt for de som har mange gode folk rundt seg – og det har vi. Så enkelt er det, avslutter Berntsen.

Torstein Berntsen var finansdirektør da solenergiselskapet ble etablert i 2007. I 2014 fikk han tittelen EVP Power Production i Scatec. Forut for soleventyret var han revisor og seniorleder i Ernst & Young. Ifølge hjemmesiden til Scatec har Berntsen og hans nærstående litt over 700.000 aksjer i selskapet, og hans aksjepost prises etter dagens kurs til drøyt 150 millioner kroner. I ledergruppen er det bare CEO,  Raymond Carlsen, som har flere Scatec-aksjer enn Berntsen.