<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Tatt arrest i verdier for 1,4 millioner

Etter Kapitals avsløringer i høst har flere tatt rettslige skritt mot Credi & Partners. I november ble det begjært arrest for nesten 1,4 millioner kroner hos selskapet og dets bakmenn.

Fin adresse: I fjor avslørte Kapital hvordan Levi Andre Hasfjord nok en gang har forledet småsparere og pensjonister, gjennom selskapet Credi & Partners, her fra deres lokaler i Karl Johans gate i Oslo. Foto: Iván Kverme
Eiendom

– De saksøkte har tilsynelatende lurt saksøkeren til å overføre store pengebeløp til Credi & Partners på sviktende grunnlag, heter det i Oslo byfogdembetes avgjørelse fra november om å ta arrestbegjæringen til følge.

I tillegg til selskapet er arrestbegjæringen rettet personlig mot Levi Andre Hasfjord, samt daglig leder i Credi & Partners. Oslo byfogdembete omtaler deres adferd som “sterkt klanderverdig”.

Innså han var blitt lurt

Arrestbægjeringen ble ført frem av advokat Pål Sverre Hernæs i Hjort, på vegne av en mann i slutten av 60-årene. Mannen ble kontaktet av Credi & Partners i 2019, og lot seg overtale til å investere i to av deres prosjekter. Ifølge arrestkravet skjønte han at han var blitt lurt etter å ha lest Kapitals avsløring om selskapet i fjor.

Bistår småsparer: advokat Pål Sverre Hernæs representerte mannen som fikk innvilget arrest hos Credi & Partners og bakmennene. Foto: Gorm Kallestad

Kapital har pratet med flere investorer som har skutt penger inn i Credi & Partners prosjekter.

– Jeg lånte dem en halv million kroner, og ble lovet renter på åtte prosent utbetalt kvartalsvis, forteller Rolf Hagman (73).

Han ble kontaktet av selskapet vinteren 2019, og fikk renter som avtalt frem til i fjor høst. Så stoppet utbetalingene. Også han oppdaget nylig Kapitals artikkel om selskapet, og skjønte da at han trolig var blitt lurt av Hasfjord og selskapet.

– Han spilte veldig godt teater, sier Hagman.

 Advokat Morten Persen representerer en annen aksjonær som føler seg ført bak lyset:

– De har sluttet å svare, det er ikke lenger mulig å få kontakt med dem. Jeg prøvde å oppsøke dem på kontoret i Karl Johans gate i desember, men fikk høre at de ikke kunne ta imot besøk på grunn av coronarestriksjoner, forteller han.

Avslørt på nytt

Kapital avslørte i fjor høst nok en gang hvordan Levi Andre Hasfjord har villedet småsparere og pensjonister til å investere i hans prosjekter. Gjennom selskapet Credi & Partners, og under det falske navnet “Andre Hansen”, markedsførte han aksjer i et næringsbygg sentralt i Oslo som hverken han eller Credi & Partners eide eller hadde tilgang til.

Kort tid etter Kapitals artikkel gikk Finanstilsynet ut og advarte mot selskapet, som ikke har godkjenning til å drive investeringstjenester.

Presenterte seg som Andre Hansen: Kapital har skrevet en rekke artikler om Levi Andre Hasfjord og hans ulike selskaper de siste årene. Foto: Facebook

Deretter gikk Credi & Partners tilsynelatende i oppløsning. Daglig leder, Tom-Arild Karlsen, ble anmeldt av en av de ansatte for å ha trukket, men ikke betalt inn, de ansattes skatt. Etter det Kapital erfarer har Karlsen fungert som en stråmann for virksomheten, mens det er Hasfjord som egentlig har stått bak.

Det ble også reist et søksmål mot selskapet for ulovlig oppsigelse av de ansatte.

– Vi har sendt inn en stevning, men ikke mottatt noe svar, forteller advokat Ida Kindseth i Codex Advokat. Hun representerer den ansatte som har gått til anmeldelse og søksmål.

Inngikk forlik sist

Dette er ikke første gang det tas arrest i Hasfjords midler. I 2019 ble Hasfjord, og hans gamle selskap Justitia Gruppen, saksøkt av 25 aksjonærer. Den gang ble det tatt arrest i verdier for over 30 millioner kroner hos Hasfjord, selskapet og hans daværende forretningspartner. Også denne saken ble ført frem av advokat Hernæs, og det ble siden inngått forlik mellom partene.

Hverken Levi Andre Hasfjord eller Tom-Arild Karlsen besvarte Kapitals henvendelser i forbindelse med denne saken.