Tungsolgt kjendisluksus

Mange dyre luksusboliger eid av profilerte nordmenn ligger ute for salg. Børsuro gjør at de kan bli liggende lenge, tror meglere.

Fjernet: Ferd-arving Katharina Andresen la i november i fjor ut sin eksklusive leilighet på Frogner i Oslo for salg. Hun skulle ha 16,5 millioner kroner. Eiendommen ble ikke solgt, og annonsen er inaktiv. FERD
Eiendom

Dyre objekter, flere av dem eid av profilerte nordmenn, hoper seg opp hos eiendomsmeglere rundt om i landet. For tiden er det over 60 boliger og hytter med en prislapp på over 20 millioner kroner til salgs på det åpne markedet. Flere av dem har ligget ute lenge, og endel har vært forsøkt solgt tidligere.

– Dyrere boliger tar generelt lengre tid å få solgt. En tid fremover vil det nok kunne ta enda lengre tid, sier adm. dir. i Privatmegleren, Grethe W. Meier.

Hun ser foreløpig ingen tegn til panikk, men mener selgere av eksklusive objekter er mer avventende akkurat nå.

– Det skyldes ikke coronafrykt, men børsuro. Mange potensielle kjøpere av denne typen eiendommer er eksponert på børs. Selgerne er gjerne ikke i en posisjon hvor det brenner under føttene, og da velger flere å se situasjonen an, sier hun.

Til salgs i ti år

Et av de dyreste objektene på markedet for tiden tilhører Hotel Cæsar-skaper Lars Espen Mefoumane Bakke. Den gamle luksusvillaen på 1.100 kvadratmeter ligger på toppen av Holmenkollen i Oslo, og har fire mål tomt og egen tennisbane. Mefoumane Bakke har forsøkt å selge eiendommen siden juni 2018, den gang med en prisantydning på 65 millioner kroner, men uten hell. I mai i fjor forsøkte han seg på nytt, denne gang til en pris på 57 millioner kroner. Nå er altså boligen lagt ut for salg igjen med en ytterligere prisreduksjon på to millioner kroner.

Fjernet: Ferd-Arving Katharina Andresen la i november ut sin eksklusive leilighet på Frogner i Oslo for salg. Hun skulle ha 16,5 millioner kroner. Eiendommen ble ikke solgt, og annonsen er inaktiv. Foto: Instagram

En annen kostbar eiendom for salg er Skarvegløtt på Geilo, eid av investor og tidligere eier av Scandinavian Beverage Group, Steinar Mikkelsen. Det enorme palasset på 700 kvadratmeter er tegnet av arkitekt Finn Sandmæl og ble bygget med et høyt fokus på detaljer, hvor mye skal være håndlaget på stedet av treskjærere og stenmestere fra Norge. Høy standard til tross ser hytta ut til å være vanskelig å få solgt. Mikkelsen har i over ti år forsøkt å selge hyttepalasset. Eiendommen kom for første gang på markedet i 2008. Den gang var prislappen på 65 millioner kroner. Fritidseiendommen har siden blitt lagt ut med jevne mellomrom og med stadige priskutt. I dag er prisantydning 39 millioner kroner.

En liten justering

Også Ferd-arving Katharina Andresen ser ut til å slite med å få inn bud. Hun har hatt sin eksklusive leilighet i Bygdøy allé i Oslo ute for salg siden november i fjor for 16,5 millioner kroner, så langt uten napp, forteller megler Hans Houeland i DNB Eiendom.

– Leiligheten er ikke aktivt markedsført pr. i dag, men skal fortsatt selges, sier han.

Eiendomsmegler Nils Nordvik i Nordvik & Partners er ikke er bekymret for luksusboligmarkedet, men sier at vi kan få en justering på kort sikt.

– Dyrere eiendommer ligger alltid lenger ute før de blir solgt. Det er vanskeligere å finne den rette kjøperen til rett pris jo høyere prisen for boligen er. Det sagt så er det klart at rystelser i samfunnet påvirker. De som skal selge dyrere eiendommer, vil nok være mer avventende i tiden fremover, men husk at epidemier er forbigående. Vi vil få en liten justering, men det vil gå seg til, sier han.

Usolgte kjendisboliger

HvemHvaHvorPris
Lars Espen Mefoumane BakkeHotel Cæsar-skaperOslo55 mill.
Steinar Andreas MikkelsenInvestorGeilo39 mill.
Tore TidemandsenXXL-gründerGressvik38 mill.
Frederik Wilhelm MohnMilliardærarvingBergen35 mill.
Anders OnarheimFinansmannBærum35 mill.
Tore EiklidEiendomsinvestorOslo35 mill.
Cato JansenEiendomsutviklerSkjæløy30 mill.
Morten SundstøInvestorBærum24,9 mill.
Leif Tore RønningAdvokatOslo21,9 mill.
Trine Dehli CleveSkal vi danse-dommerLillestrøm20 mill.
Dag Birger SørsdahlAdm. dir. i Aller mediaHadeland19,5 mill.
Katharina AndresenFerd-arvingOslo15,9 mill.
Inside
Eiendom