Vil ha minst 50 mill. for Frogner-rekkehus

Investor Runar Vatne, som skal bygge drømmebolig for 200 millioner i Kristinelundveien, forsøker nå å selge sitt townhouse på Frogner. Milliardæren vil ha minst 50 millioner for boligen off market, erfarer Kapital.

Skal flytte: Investor Runar Vatne forsøker å selge boligen sin i Magnus Barfots gate på Frogner. Foto: Eivind Yggeseth
Inside

Kapital har tidligere omtalt at investor Runar Vatne ønsker å bygge en påkostet drømmebolig i Kristinelundveien 18 på Frogner. For et år siden punget han ut med 92,5 millioner kroner for den eksklusive eiendommen på nærmere tre mål, og han har store planer for sin nye bolig.

Investoren bor i dag kun et steinkast unna, i Magnus Barfots gate 10, sammen med sin samboer, artisten Alexandra Joner. I den rolige enveiskjørte gaten på Skarpsno ligger det seks kjedede eneboliger. Vatne og Joner holder til i et av de eksklusive, hvite murrekkehusene.

Denne boligen forsøkes nå solgt off market etter det Kapital erfarer. Prislappen skal angivelig være på minst 50 millioner kroner.

Kjøpte boligen for 13,5 mill.

Rekkehuset til Vatne brer seg over 387 kvadratmeter fordelt på flere etasjer, ifølge informasjon fra Kartverket. Investoren kjøpte boligen for 13,5 millioner kroner i 2008, sammen med sin daværende kone, Vanessa Rudjord. Boligen har blant annet terrasse, egen hage, parkering og peis, og ligger sentralt til på Frogner.

Salgssummen som Kapital får oppgitt er imidlertid langt høyere enn sammenlignbare objekter i området. Det digitale verdiestimatet til Samsolgt gir et prisintervall mellom 27 og 33 millioner kroner. Verdiestimatet er basert på prishistorikken i området, og i tillegg tas det hensyn til hva slags type bolig det er, samt fasiliteter som blant annet parkering, hage og terrasse. Selskapene 4CastGroup og Prognosesenteret utarbeider også boligverdiestimater. Ifølge deres beregninger er verdiestimatet til Vatnes rekkehus på 37,6 millioner.

Det er eiendomsmegler Fredrik Dyve i Privatmegleren som skal ha fått oppdraget med å selge boligen. Tidligere i år tok meglerfirmaet Dyve & Partnere pant i boligen på rundt 50 millioner. Dyve hevder at prisantydningen Kapital har fått oppgitt er feil, men eiendomsmegleren ønsker ikke å svare på spørsmålet om hva som er korrekt pris.

Sparer ikke på kruttet

Et boligsalg kan komme godt med for Vatne, som er i gang med å bygge drømmeboligen sin bare noen hundre meter unna sin nåværende hjemadresse.

I fjor sendte investoren ut et nabovarsel hvor det fremgikk at han ønsket å bygge blant annet svømmebasseng, tennisbane, en mindre enebolig/gjestehus i tillegg til en loggia med garderober, badstue og dusj og uteplasser i flere nivåer i Kristinelundveien 18. Nå ser det imidlertid ut til at Vatne må krympe planene for eiendommen, etter at han nylig fikk byggesøknaden i retur fra kommunen, med anmodning om at tiltaket omprosjekteres.

Det er ikke småpenger investoren planlegger å bruke på Frogner-eiendommen. Det er anslått at de skisserte utbyggingsplanene kan beløpe seg til 200 millioner kroner, som Kapital tidligere har omtalt. Den tidligere aksjemegleren og eiendoms- og aksjeinvestoren har imidlertid litt å rutte med, da han står oppført med en formue på 2,25 milliarder kroner på Kapitals liste over Norges 400 rikeste i 2021.