<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Trenger tre millioner investorkroner

Avansert teknologi gjør at medisinsk personell kan utføre jobben stadig bedre – og med mindre risiko. Pavisus jobber nå for å gi anestesilegene enda bedre verktøy.

Verktøy for spesialister: Daglig leder og gründer Daniel Stoffel i Pavisus startet for to år siden arbeidet med å forbedre videolaryngoskopet – en viktig del av arbeidsdagen til anestesileger.  Foto: Pavisus
Næringsliv

Etter 22 år med erfaring som anestesilege, og nå som ansatt ved Diakonhjemmet Sykehus i Oslo, vil Daniel Stoffel gjøre alvor av sine ideer om hvordan man kan forbedre videolaryngoskopet. – Vi jobber nå med rettigheter og med et par patenter. I slutten av juni er disse på plass, og da kan jeg fortelle åpent om alle features. Men det kan jeg ikke gjøre nå, sier Stoffel.

– Videolaryngoskopi?

– Ja, ikke sant. Hva er det? Et laryngoskop er et av de viktigste verktøyene for en anestesilege, det brukes til å få ned et pusterør i lungene når en pasient skal legges i narkose. Nå har man også tenkt nytt og puttet et lite kamera på tuppen, der hvor lyskilden sitter, slik at man kan se “rundt svingen” når man fører pusterøret nedover. Å beherske den prosessen er veldig viktig for en anestesilege, forklarer Stoffel.

Tre pluss tre millioner

Nå ser også finansieringen av den avsluttende produktutviklingen ut til å være i orden.

– I den Covid 19-situasjonen som vi nå er inne i, har dette produktet blitt veldig aktuelt, fortsetter legen og gründeren.

Derfor har Innovasjon Norge kommet på banen også for dette utviklingsløpet. – Vi har søkt om penger for å kunne øke tempoet i utviklingen, og vi har fått innvilget tre millioner kroner dersom vi kan matche det beløpet med penger fra investorer. Det er noe av det vi holder på med nå. Antageligvis kommer eksisterende aksjonærer til å ta halvparten av dette. Resten blir egenfinansiering, og da ser vi på forskjellige alternativer.

– Men dere har ikke landet den siste halvannen millionen?

– Vi har en investor som er villig til å gå inn, men vi har også fått en amerikansk samarbeidspartner, Hippo Technologies, som leverer spennende videokonferanseutstyr for medisinsk personell. Dette utstyret er også kompatibelt med innmaten i vår løsning, og vi ønsker å knytte oss enda tettere til det selskapet, sier Stoffel.

Produksjon i Porsgrunn

Tidsplanen til Pavisus er å få produktet ferdig innen seks til åtte måneder. – Planen er at dette skal bli et norsk produkt. Produksjonen vil skje hos Pavels Innovation i Porsgrunn, de har akkurat flyttet inn i nye lokaler. Det samarbeidet er også en av årsakene til at vi har fått bevilget penger fra Innovasjon Norge. Med stengte grenser på grunn av Covid-19 har det vært vanskelig, ja umulig, å få tak i det utstyret landet trengte.

Salgskanalene er imidlertid allerede på plass både i Norge, Europa, Afrika og USA, og nye blir etablert i Sør-Amerika. – Kundene er først og fremst sykehus, men både Forsvaret og store hjelpeorganisasjoner kan være aktuelle.

– Det finnes ikke noe verktøy som ligner det som dere vil utvikle?

– Jo, det finnes, men ikke med de spesielle egenskapene og funksjonene som blir en del av vårt videolaryngoskop, avslutter Stoffel.