KapitalVin

Å spise lam i påsken er en av de eldste mattradisjonene vi har her i landet. Tradisjonen kommer fra jøde- og kristendommen hvor påskelammet er symbolet på at Gud ofret sin sønn for vår skyld. Siden påskelammet opprinnelig var en offergave, var det viktig å finne det beste lammet. Ofte tok man det første lammet som ble født om våren.

Annonse

I Norge har flokker av beitende sauer i uminnelige tider vært et vanlig syn, og de siste årene har utvalget av stedsavlet lammekjøtt i butikkene økt. De ulike saueregionene har fått sitt eget særpreg på smaken ut ifra hvor sauene har beitet, og lammekjøttet har fått internasjonal kvalitet. Dielam, dvs. lam som fortsatt drikker morsmelk, har en mer markant fettstruktur med en mild og søtlig smak på kjøttet, mens ordinært lam har en strammere smak og et mørkere kjøtt.

Skal du handle lammekjøtt, får du som regel det du betaler for. Det billigste lammekjøttet har ofte vært fryst lenge og kan være fra fjorårets sesong, mens det beste og dyreste lammekjøttet gjerne er nylig slaktet.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn