Kapital

Tech ·  Facebook må få kontroll på informasjonsflommen:

Hatprat er den største utfordringen

Foto: Kapital © Hegnar Media
Publisert:10. april 2019

Alt fra frustrerte brukere til engstelige annonsører og plikt­oppfyllende regjeringsmedlemmer krever at Facebook får bedre kontroll på innholdet. Den sosiale mediegiganten har størst problemer med hatefulle ytringer.

Med over 2,3 milliarder aktive månedlige brukere er Facebook blitt mye mer enn det uskyldige sosiale nettverket som Mark Zuckerberg og et par langt mindre kjente studiekamerater dro i gang for temmelig nøyaktig 15 år siden. Små og store begivenheter må spres via nettet, annonsørene strømmer til med betalt og ubetalt reklame – men dette lokker og frister selvfølgelig også alt fra terrororganisasjoner til nettroll.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn