Kapital

 Sony WH-1000XM3:

Annonse

Dytter Bose ned fra tronen

Med det nyeste tilskudet i 1000X-serien har Sony dratt så langt fra konkurrentene at det ikke lenger er noen konkurranse.

Dersom du kun skal kjøpe et headset, bør det ha aktiv støyreduksjon og være trådløst. Bose har i mange år dominert markedet for støydempende headset, men de siste årene har Sony tatt opp kampen med sin 1000X-serie. Med den siste modellen, WH-1000XM3, trenger man ikke lenger velge mellom god lyd eller god støydemping, for Sony leverer på begge områder, og enda flere.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-16"?><richtext version="1.0.0.0"><paragraphlayout><paragraph></paragraph></paragraphlayout></richtext>

Det siste tilskuddet i 1000X-serien, som kom i høst fra det japanske teknologiselskapet, har flere forbedringer sammenlignet med forgjengeren. Med kraftig forbedret støykansellering har denne versjonen fire ganger så god ytelse som den forrige. Ved å sende motfasesignaler inn i øret reduseres støyen rundt deg, og Sonys hodetelefoner byr på støykanselering i toppklasse når det gjelder å luke ut bakgrunnsstøy – alt fra menneskestemmer på en kafé eller motorlyden på et fly. Med aktivitetsgjenkjenning tilpasses støydempingen automatisk ut ifra bevegelsene dine, for å optimalisere lyden i forhold til omgivelsene. Hvis du løper, kommer maksimal omgivelseslyd inn slik at du skal høre trafikken rundt deg.

Men det er ikke kun på støydemping Sony leverer. Når det gjelder lyden, låter det knallbra. I utgangspunktet er spillestilen litt bassig, men med et par raske endringer i standardinnstillinger i appen som hører til kan man få en mer nøytral lyd hvis man ønsker det. Med presise og uanstrengte toner er detaljnivået upåklagelig. Hodetelefonene gir engasjerende musikk uavhengig av hva du hører på med den beste lyden på markedet. Man kan enkelt bytte sang eller endre volumet ved ulike trykk- og sveipebevegelser med fingrene på høyre øreklokke.

Headsetet på 255 gram er nesten ti prosent lett­ere enn forgjengeren. Øreputene fremstår mykere og har blitt litt større, noe som gir romslig plass til ørene, mens hodebøylene med en behagelig polstring følger hodet tett. Den høye komforten gjør at man kan bruke øreklokkene i timevis av gangen. Designet er minimalistisk og elegant, og hodetelefonene kommer i to farger: svart og champagnefarget. Ved fulladning kan man nyte 30 timers spilletid i ro og fred. I tillegg har den nyeste modellen hurtiglader over USB-C, hvor ti minutter i laderen gir hele fem timers spilletid.

Alle andre headset må vike unna, for Sony har helt klart de beste hodetelefonene. Støydempingen er stille som graven, lyden er bedre enn tidligere, og komforten er superb. Hurtigladerfunksjonen gjør også hodetelefonene til den ultimate vinner for de som er på farten.

Og prisen? 3.700 kroner er veiledende. 

Les også

NRK legger ut norgeshistoriens dyreste tomt for salg:

Milliardærene sikler på Marienlyst

 

 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn