Kapital

Tech ·  Virtuell fotball skal bli større enn den virkelige:

18 lag i norsk Fifa-serie

Større enn originalen?: Fotballspillet Fifa har med rakettfart vokst seg så stort at det om noen år kan friste sponsorer og TV-selskaper til å bla opp mer for den digitale versjonen enn for den som foregår ute på gressteppet. Foto: Samson/NTB scanpix Foto: Samson/NTB scanpix © Hegnar Media
Publisert:28. mars 2019

De beste fotballklubbene her i landet konkurrerer ikke lenger bare ute på gresset. I april starter en serie for fotballspillet Fifa der Vålerenga og Brann konkurrerer med seksten andre klubber om en prispott på 250.000 kroner.

Mine kolleger i Europa, som er kommet lenger enn oss, tror at dette kan bli veldig stort. Jeg var nylig på et medlemsmøte i European Leagues, der både Premier League, Bundesligaen og Serie A også er representert, og der mente noen at om ti år er verdien av rettighetene for Fifa-spillet mer verdt enn rettighetene for vanlig fotball. Det er bare å se på tallene for hva dagens ungdom holder på med. Som gammel gubbe skal jeg være forsiktig med å si at det ikke er sant, sier Leif Øverland.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn