Kapital

Tech ·  Hvor anonyme er kryptovalutaene?

Utfordringen er å få cashet ut

Vrient å holde hemmelig: Det finnes drøssevis med kryptovalutaer, men det er svært vanskelig å skjule alle transaksjoner hvis man ønsker å konvertere digitale penger til analoge. Science Photo Library Science Photo Library
Publisert:15. februar 2019

Kryptovaluta til å betale løsepenger, fungerer det? Ja, teknisk er det absolutt mulig, men så var det dette med å få hentet ut pengene uten at noen merker det.

“ Hvis noen hadde fått ni millioner euro som skulle tas ut og hvitvaskes i en kryptovaluta det knapt nok er handel i, ville det vært svært vanskelig uten å legge igjen spor som gjorde at transaksjonen ble avslørt. Men det å knytte pengene til den kriminelle handlingen vil likevel kreve at man gjør det med andre midler enn å følge sporene i kryptobetalingen. Det lar seg ikke gjøre når det er snakk om monero, sier Torbjørn Bull Jenssen.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn