Kapital

Tech ·  FIFA blir landskamper og nasjonale serier:

Rå vekst for virtuell fotball

Gresset blir digitalt: Kampene i FIFA er blitt big business, og det konkurreres nå i alt fra internasjonale mesterskap til landskamper og nasjonale serier. DANIEL LEAL-OLIVAS AFP
Publisert:13. februar 2019

Dataspillet FIFA sprer seg på helt nye arenaer i rasende fart. Et helt ferskt norsk landslag og klubber som Tromsø og Vålerenga er i full gang med å kontrollere digitale versjoner av Ronaldo og Martin Ødegaard ute på det virtuelle gressteppet.

For et par–tre generasjoner med videospillere står ikke forkortelsen FIFA for det internasjonale fotballforbundet, de forbinder de fire bokstavene med fotballspillet de henter frem hjemme på sin PlayStation eller sin Xbox. Der spiller de mot venner og kjente for at en digital Lionel Messi eller en virtuell Harry Kane skal kopiere det disse spillerne gjør ute på det virkelige gresset.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn