Kapital

Tech ·  Tar revansj etter 16 år:

Microsoft er tilbake på topp

Ut av skyggene: Microsoft har klart å passere Apple som verdens mest verdifulle selskap. Med den nye globale toppsjefen Satya Nadella i spissen har Microsoft gått fra å selge standardisert programvare til å bli en leverandør av skyteknologi. Elaine Thompson AP
Publisert:4. januar 2019

I det skjulte har Microsoft passert Apple og igjen blitt verdens høyest prisede selskap. “Skyen” får mesteparten av æren. 

Helt i slutten av november løftet markedsverdien til Microsoft seg med tre prosent til 848 milliarder dollar, mens Apple endte den samme dagen med en prislapp på 845 milliarder. Fire måneder etter at Apple passerte tusen milliarder dollar, ble selskapet detronisert for første gang siden 2010. Microsoft var for første gang på 16 år igjen verdens mest verdifulle selskap. 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn