Kapital

Tech ·  Kunstig intelligens utfordrer legene:

Best til å tolke røntgenbildene

Samspill eller konkurranse? I hvor stor grad vil leger og sykehuspersonell bli erstattet eller overflødige når kunstig intelligens overtar analysen av alle bildene som blir produsert på et sykehus? Foto: Science Photo Library/NTB scanpix
Publisert:10. desember 2018

Leger og radiologer er trenet til å lese ut informasjon fra ultralyd- og røntgenbilder, men maskiner kan læres opp til å gjøre jobben mye bedre.

Kunstig intelligens og maskinlæring kan utnyttes av alt fra helkommersielle produksjonsbedrifter til små, lokale virksomheter. Det gjelder også innenfor helsevesenet. Både globalt og her hjemme jobber sykehus, forskningsinstitusjoner og universiteter aktivt for å utnytte de mulighetene som nå kan hentes ut av økt maskinkraft og ny programvare.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn