Kapital

Tech ·  Datasenter er den nye vekstindustrien:

Norge henger etter

Maskinkraft for milliarder: Moderne datasenter kan romme hundrevis, kanskje tusenvis, av datamaskiner. Med den hastigheten digitaliseringen nå har fått, er etableringen av slike anlegg blitt big business. Vincent Moncorgé Science Photo Library
Publisert:24. september 2018

I våre naboland spretter det opp datasentre fra globale giganter Apple, Facebook og Google som skal håndtere digitaliseringen og den stadig økende datatrafikken. Så langt er det kun Microsoft som har satset i Norge.

Den globale datasenterindustrien er i enorm vekst på grunn av den digitale revolusjonen. Norge har svært gode forutsetninger for å kunne ta en stor andel av dette markedet. Vi har et kaldt og vått klima. Når det er kaldt er det lett å kjøle, og når det er vått er det lett å produsere strøm. Men vi må bli flinkere til å markedsføre oss ute, sier sjeføkonom Roger Schjerva i IKT-Norge.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn