Kapital

Tech · Min favoritt-app

Sjekker nyhetene – og gressklipperen

Telecomputings konsernsjef, Terje Mjøs, liker Defa-appen som varmer opp hytta mens du er på vei til den. Hans Jørn Næss © Hegnar Media
Publisert:14. juni 2018

– Jeg er en ivrig nyhetskonsument, og det er derfor vanskelig å velge kun én favoritt-app, sier konsernsjef i Telecomputing, Terje Mjøs. 

Favoritt-app:

 

Annonse

Min E24

– Lite slår følelsen av å ankomme hytta ferdig oppvarmet i kalde vinter-Norge!

– Jeg er en ivrig nyhetskonsument, og det er derfor vanskelig å velge kun én favoritt-app! Men jeg holder meg spesielt oppdatert på næringsliv, økonomi og teknologi, og derfor plasserer jeg Min E24 øverst på listen. Der kan jeg selv legge opp hvilke tema jeg ønsker å følge og kan skreddersy min egen “nyhetsforside”. Appen gir meg også varslinger når det kommer viktige nyheter fra bransjen vår, sier Terje Mjøs. Før han for temmelig nøyaktig et år siden fikk jobben som konsernsjef i Telecomputing, hadde han den samme jobben i Evry i fem år. 

Terje Mjøs

57 år


Yrke:
Konsernsjef i Tele­computing siden april i fjor. 

– Jeg bruker også Finansavisen-appen, da det er spesielt IT-delen hver mandag som er viktig for å holde meg oppdatert på siste nytt i IT-bransjen.  Gjennom appen får jeg tilgang til avisutgaven kvelden før utgivelse, og jeg liker å lese meg opp før uken starter. Et annet “must” hver dag er å løse sudokuen i DN ved bruk av DN-appen.

 

 

Apper jeg ikke klarer meg uten:

 

Cyclemeter
– Jeg er glad i å gå på ski, både bortover og på toppturer i Jotunheimen. På alle disse turene bruker jeg Cyclemeter-appen for å registrere kilometer, høydemeter og mye mer. Den bruker jeg også i sommerhalvåret da skiene er byttet ut med sykkelen.
Defa
– På vinteren bruker jeg en app fra Defa for å sette på varmen i hytta på fjellet. Lite slår følelsen av å ankomme hytta ferdig oppvarmet i kalde vinter-Norge!

 


Gardena
– Tingenes internett er en gavepakke for duppedittene til hagen. Jeg bruker Gardena vannings-app både til å styre vanningen i hagen og til å styre en liten robotgressklipper. 
Moment
– Moment-appen bruker jeg for å se hvor mye skjermtid jeg bruker på mobilen, og ikke minst hvor mange ganger jeg tar den opp for å sjekke et eller annet hver dag. Jeg ble overrasket over hvor mye tid jeg bruker, men kanskje mest over hvor mange ganger jeg “åpner” mobiltelefonen hver dag. Samtidig viser det hvor viktig smarttelefonen er for oss alle – vi handler med den, holder oss oppdatert med den, ringer med den, styrer apper og programmer med den. 


Les også:

Svikt i fastlegeordning:

Titusener tar legetimen via mobil

Fremveksten av nye digitale legetjenester som Eyr og Kry gjør at ansatte nå kan få både sykemelding og antibiotika uten å fysisk måtte gå til legen. Norges kanskje mest populære fastlege, Jørgen Skavlan, er kritisk.

14 min lesetid

Norsk innovasjon i helseteknologi:

– Potensiell gullgruve

Fra DNA-test som kan redusere bruk av medisiner som ikke virker til teknologi som kan gi tidlig diagnose av sykdommer som Alzheimers. Her er åtte spennende investeringscase.

13 min lesetid

Andre leser også: