Kapital

Tech ·  Cyberkriminelle hviler aldri

Kryptohacking stjeler maskinkraft

Hackernes nye angrepsmål: Utvinning, eller mining, av kryptovaluta er en helt legal aktivitet, men cyberkriminelle forsøker nå å få tilgang til maskiner og servere for å skaffe seg den digitale valutaen ulovlig. Foto: Valentin Flauraud Keystone
Publisert:13. juni 2018

I en mer og mer digitalisert verden finner hackere og cyberkriminelle hele tiden nye angrepsmål. Et av disse er ulovlig utvinning av kryptovaluta.

Jakten på kryptovaluta og hysteriet rundt de ekstreme kursøkningene vi har sett det siste året, har skapt et nytt trusselbilde med kriminelle aktører. Aksepten og bruken av de digitale valuta­ene varierer riktignok kraftig fra land til land. I Spania og England har Santander Bank, som den første banken, uttalt at kryptovaluta er akseptert som innskudd – som vanlig innbetaling. Fremveksten av de digitale betalingsmidlene, de såkalte kryptovalutaene, er en ny fristelse for de cyberkriminelle.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn