KapitalIndeks

Fred. OlsenThomas Fredrik Olsen, kjent som Fred. Olsen, trekker fortsatt i trådene i et imperium der eierskapet er spredd på flere generasjoner og der datteren Anette har fått de viktigste posisjonene. Hun er bl.a. adm. direktør i Bonheur, samt styreleder i klokkekonsernet Timex. Majoriteten av aksjene i Timex og Fred Olsen S.A. ligger i en Liechtenstein-trust familien etablerte for 40 år siden, Ptarmigan. Timex ser ut til å gå rett vest, mens spanske Fred Olsen S.A., som satser på eiendoms- og fritidsmarkedet på Kanariøyene, leverer høyere resultater enn på mange år. Børsnoterte Bonheur, med interesser innen cruise, fornybar energi og medier, går dessuten som en kule på Oslo Børs, hvilket gir familiens formue en kraftig boost.

Sist oppdatert: 26. september 2019

8,90 mrd
Nettoformue 2019
6,10 mrd
Nettoformue 2018
+46%
Endring i formue
1929
Født
Industri
Bransje

Nevnt i 5 artikler

Rikingenes forsvinningsnumre:

De 50 rikeste krymper formuen med 640 mrd.

En rekke av Norges aller rikeste “tryller” bort mesteparten av formuen på ligningen. Mye forsvinner i verdsettelsesrabatter for unoterte driftsmidler og eiendom. Men betydelige summer har også funnet veien til et skattehull som regjeringen nå vil tette.

10 min lesetid

Slipper ikke helt unna skatt på trusten:

Skattesmell for Petter Olsen

Petter Olsens investeringsselskap må skatte et millionbeløp av inntekter Timex har opptjent i lavskatteland. Det er klart etter at selskapets anke nylig ble avvist av Borgarting lagmannsrett.

2 min lesetid

Petter Olsen i skattestrid med staten:

Petter Olsen i skattestrid med staten

Striden om Fred. Olsen-familiens trust er ikke helt over. Lillebror Petters anke om inntektsskatt fra Timex-konsernet skal nå opp for retten.

2 min lesetid

Treg snuoperasjon i Fred. Olsens Timex:

Milliardene renner ut

Salget av armbåndsurene til Timex fortsatte å falle i 2018, og det ventes nok et stort underskudd. Fred. Olsen-familiens klokkekonsern har i perioden 2015-2017 tapt 1,7 milliarder kroner.

2 min lesetid

Skyter inn friske millioner:

Rederarvingens drømmeprosjekt utsatt igjen

Munch-samler, økobonde og rederarving Petter Olsen spytter inn 25 millioner for å dekke flere års underskudd knyttet til utbyggingen av Ramme gård. Den planlagte kultur- destinasjonen skal nå åpne dørene først neste høst.

2 min lesetid

Fred. Olsen