KapitalIndeks

Ole Andreas HalvorsenHedgefondforvalter Ole Andreas Halvorsens fond Viking Global Investors har nesten 30 milliarder dollar under forvaltning, noe som gjør fondet til et av verdens ti største. Børsuroen i fjerde kvartal sørget for at “tigergutten” fra Fredrikstad kun fikk 1 prosents avkastning i 2018. I år har det imidlertid gått bedre, og hedgefondets avkastning var over 12 prosent første halvår. Anslaget er basert på verdivurderingen til finansmagasinet Forbes. Halvorsen har ifølge magasinet ikke blitt rikere det seneste året målt i dollar, men en svak kronekurs sørger for at formuen øker med nesten 9 prosent målt i norske kroner. Halvorsen er tidligere marinejeger, har utdannelse fra Stanford, samt erfaring fra hedgefondet Tiger Management og investeringsbanken Morgan Stanley.

Sist oppdatert: 14. november 2019

34 mrd
Nettoformue 2019
31 mrd
Nettoformue 2018
+9%
Endring i formue
1961
Født
Finans
Bransje

Nevnt i 5 artikler

Kapital avslører Sohlberg-kjøper:

Halvorsen bladde opp 27,3 mill. for rekordbilde

Før jul ble det satt ny rekord i London for et maleri signert Harald Sohlberg. Det var “tigergutt”, investor Ole Andreas Halvorsen, som betalte 27,3 millioner kroner i London.

3 min lesetid

Rikingenes forsvinningsnumre:

De 50 rikeste krymper formuen med 640 mrd.

En rekke av Norges aller rikeste “tryller” bort mesteparten av formuen på ligningen. Mye forsvinner i verdsettelsesrabatter for unoterte driftsmidler og eiendom. Men betydelige summer har også funnet veien til et skattehull som regjeringen nå vil tette.

10 min lesetid

Norges rikeste har 380 mrd. i utlandet:

Den store skatteflukten

Verdiene på listen over Norges 400 rikeste som kontrolleres av skatteflyktninger har økt markant de siste årene. – Jeg har spart et betydelig beløp i skatt, sier den London-bosatte milliardæren Peter T. Smedvig.

11 min lesetid

Klarsignal for Halvorsen:

Grønt lys for totalrenovering

Over tre år etter at han punget ut 89 millioner kroner for en leilighet på Gimlehøyden i Oslo, har Ole Andreas Halvorsen fått “ja” fra Oslo kommune til å gjøre store endringer.

1 min lesetid

Fikk blankt nei to ganger fra Plan- og bygg til rask behandling:

Byggestopp for Halvorsen

Etter først å ha satt i gang rivningsarbeid alt før søknaden til Plan- og bygningsetaten var behandlet, er det nå full stopp i totalrenoveringen av Ole Andreas Halvorsens luksusleilighet på Frogner i Oslo.

3 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Viking Global Investors

Ole Andreas Halvorsen