KapitalIndeks

John FredriksenFredriksen klokker i år inn på ny personlig, og norsk, rekord i formue. Tidsskriftet Forbes verdsetter ham for øvrig mye lavere, mens med vårt anslag vaker Storeulv rundt en 100-plass i rikeracet på kloden. Freddy kunne slukt hele gjødselgiganten Yara, der ex-makker Trøim etter beste evne forsøker å få styreplass. Men Fredriksen har blitt mindre risikopervers, i tråd med ønsker fra døtrene Cecilie og Kathrine om å satse litt mer safe med pengebingen. Favorittbransjen shipping utgjør f.eks. bare 20 prosent av verdiene om man inkluderer Fredriksens private utlån til rederiene, mens ulike fond utgjør en like stor del. Marine Harvest er årets store vinner i porteføljen. Fredriksen har selv omtalt restruktureringen av Seadrill som sitt verste mareritt, men han kom veldig godt ut av det økonomisk til slutt. Et nytt riggeventyr kan være på gang.

Sist oppdatert: 20. september 2018

113 mrd
Nettoformue 2018
98 mrd
Nettoformue 2017
+15%
Endring i formue
Handelsgymnas.
Utdannelse
1944
Født
Gründer og eier i Fredriksen-gruppen
Stilling
Finans
Bransje

Nevnt i 10 artikler

Kan være blant historiens største:

Fredriksen-selskap viklet inn i oljeskandale

To energigiganter, politikere på toppnivå, milliarder i mistenkelige overføringer og en sveitsisk luksusvilla. I dette virvaret finner man spor etter John Fredriksens oljetradingselskap, som selv hevder å ha blitt utsatt for bedrageri.

10 min lesetid

Kjempetabbe av John Fredriksen:

Feilmeldte for 150 mill. i Seadrill

John Fredriksens holdingselskap meldte om eierskap til over 900.000 aksjer for mye i Seadrill etter Chapter 11-behandlingen i fjor sommer. Verdien av de feilmeldte aksjene var da på over 150 millioner kroner.

4 min lesetid

20 topp-medarbeidere har byttet lag:

Fortsatt isfront mellom Fredriksen og Trøim

Høyt plasserte aktører i John Fredriksen-systemet bytter stadig side og begynner å jobbe for Tor Olav Trøim isteden. Totalt har nå rundt 20 av Fredriksens tidligere medarbeidere på direktør- eller styrenivå byttet over til Trøim siden den dramatiske ”skilsmissen” mellom milliardærene i 2014.

17 min lesetid

KapitalIndeks: Norges 400 rikeste:

Torstein Hagen sto ved stupet – ble Norges nest rikeste

Han hadde satset så det knaket i business. Plutselig banket bevæpnet politi på døren i en høyprofilert korrupsjonssak, samtidig som kona gjennom 49 år ville skilles. Da stormen stilnet, stod elvecruisereder Torstein Hagen (75) igjen som Norges nest rikeste mann.

12 min lesetid

Hovedfunn og sentrale nøkkeltall på årets liste:

Nå er det 308 milliardærer i Norge

Landets rikeste har en verdijustert avkastning som knuser bankrenten. Rekordmange kan kalle seg milliardærer, og det er totalt 38 nye rikinger i den eksklusive 400-klubben.

2 min lesetid

KapitalIndeks: Norges 400 rikeste:

Racet bak John Fredriksen hardner til

Nittedals svar på Gordon Gekko fyker til værs på 400-listen. Bare John Fredriksen, snart en av verdens 100 rikeste, kan nekte cruisereder Torstein Hagen førsteplassen.

5 min lesetid

Snarøya-naboer reagerer over Fredrik Halvorsens garasjeplaner

Vil bygge 10 meter høy gigant-garasje

Naboene til Fredrik Halvorsen er i harnisk over planene om garasjeplaner på stolper. De mener den er for høy og dominerende.

4 min lesetid

Fiskeaksjene går som en kule på Oslo Børs:

Opp 40 prosent siden nyttår

Oppdrettssektoren går så det suser på Oslo Børs. Forbrukerne spiser mer fisk, og oppdrettere og aksjonærer får klingende mynt i kassa. Men hvor lenge vil festen vare? Analytikerne venter at lakseprisene skal ned allerede til sommeren.

8 min lesetid

Trøbbel for Fredriksen-familien

Risikerer å måtte rive ulovlig brygge

Tvillingdøtrene til John Fredriksen varsles om pålegg og tvangsmulkt. Plan- og bygningsetaten mener at bryggeanlegget på luksuseiendommen deres på Bygdøy mangler søknad og godkjennelse.

4 min lesetid

John Fredriksen

Mannen & myten

 – Jeg har hatt mange søvnløse netter i mitt liv, det er det ingen tvil om, sier John Fredriksen.

15 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Hemen Holding
Geveran Trading
Farahead Holdings
Frontline
Seadrill
Marine Harvest
Golden Ocean Group
Ship Finance
Northern Drilling
Norwegian Property
Axactor

John Fredriksen