KapitalVin

Steder · VinBibel

Tyskland: Rheingau

Publisert:21. mars 2018

Tysklands vinområder ligger nesten 100% konsentrert i det sydøstlige hjørne av landet ved grense til Luxembourg og Frankrike. Vil du besøke landets vinområder er det rundt regnet to timers flytur fra Gardermoen til Frankfurt internasjonale flyplass - ankomst og avgang i terminal 1. Fra flyplassen er det ca. en times kjøretur med bil, eventuelt tog til Rheingau. 

Tyskland, et markant og betydelige vinproduserende land (7-9 mill. hl/år) – rangert på fjerdeplass i Europa, etter Italia, Frankrike og Spania. Går vi dypere inn i landets vinhistorie må vi tilbake til Romerrikets storhetstid. Romerne la grunnlaget for utviklingen frem til våre dagers vinfremstilling. Som et av de nordligste vinproduserende land, er klimaet kjølig, med store variasjoner fra år til år, fra hvor det er mulig å dyrke Vitis Vinifera-druer. Til gjengjeld er vekst/modningstiden lang, med de positive egenskaper det tilfører drue- og vin. Landet er først- og fremst kjent for sine rieslinger viner i verdensklasse.  De senere års klimaendringer har medført en voksende produksjon av rødvin. Spätburgunder (Pinot Noir) er svært populær, men også andre blå sorter nyter god av varmere klima 
 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn